Merkityksellistä työtä ja tekemisen meininkiä


Työtä kaupunkilaisten hyväksi tehdään yhdessä. Pirkanmaan suurin työnantaja panostaa työntekijäkokemukseen. 

Tampereen kaupunki kasvattaa vetovoimaansa rohkeilla avauksilla, hyvillä palveluilla ja tarjoaa työntekijöilleen kattavat työsuhde-edut. Työhyvinvoinnin kehittäminen on osa kaupungin yrityskulttuuria. 

Työ on merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti arvokasta, kaupunkilaisten hyväksi. Tekijöille se on kunnia-asia. 

Kaupunki on vakaa työnantaja noin 14 000 Tampereen tekijälle, jututimme viittä heistä. 

Nuoriso-ohjaaja Justiina Lampila Nuorisopalvelut 

”Olemme ajan hermolla ja kehitämme työtapojamme jatkuvasti. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa tehdä nuorisotyötä.” 

Lasten ja nuorten omaehtoisen toiminnan parissa työskentelevä Lampila on aiemmin työskennellyt nuorison osallisuuden parissa jo useita vuosia toisessa kaupungissa. Tampere kaupunkina viehätti ja kun paikka aukesi Tampereen nuorisopalvelun osallisuustiimissä, hän päätti hakea, sai paikan ja aloitti siellä pari vuotta sitten. 

”Se oli täysin uusi vakanssi. Sain heti fiiliksen, että voin kehittää ja suunnitella uutta. Toki työhön sisältyi jo valmiiksi suunniteltuja projekteja, kuten toimintarahaan liittyvät toiminnot.” 

Lampila pyörittää päävastuullaan olevaa Masseista mahiksia -toimintarahaa. Lapset ja nuoret voivat hakea omien ideoidensa toteuttamiseen toimintarahaa. Kuten tänä vuonna, ensi vuonnakin jaossa on 50.000 euroa ja se jaetaan perusopetukseen, varhaiskasvatukseen sekä vapaa-aikaan ja liikuntaan. Rahaa haetaan Massigaalassa, joka on tietyn tyyppinen messutapahtuma. 

”Jatkokehitin uuden tavan hakea rahaa ja suunnittelin Massiluolan, joka toteutettiin tänä vuonna hybridinä. Hakijat esittelivät ideansa nuorista koostuvan tuomariston edessä, kuten tutussa Leijonan luola -ohjelmassa. Ensimmäisessä Massiluolassa oli päivän aikana lähes 30 10-minuuttista esitystä. Se onnistui hienosti.” 

Työpaikalla järjestetään usein erilaisia info-tilaisuuksia nuorten ajankohtaisista asioista ja pyritään reagoimaan nopeasti mikä on in tai out nuorten keskuudessa. 

”Parasta työpaikassani ovat kivat työkaverit ja että saan työskennellä Monitoimitalo 13:ssa, joka on nuorten kulttuurikeskus. Täällä tapahtuu valtavasti kaikkea ja näkee erilaista toimintaa.” 

Justiinan työn TOP 3 

 1. Nuoret 
 2. Monipuolisuus ja idearikkaus 
 3. Verkostot, resurssit ja mahdollisuudet 

Vesihuoltoasentaja Ville Heino työparinsa Ilmari Kaajan kanssa Tampereen Vesi

”Työn haastavuus palkitsee ja on mahdollisuuksia mennä eteenpäin.” 

Heino ja Kaaja ovat käyneet läpi oppisopimuskoulutuksen, työskentelevät työparina ja kiittelevät työpaikkansa rentoa ilmapiiriä. Työn haastavuus on palkitsevaa ja työpäivät vaihtelevia. 

Kehitysideat syntyvät suoraan työmaalla usein nopeita ratkaisuja vaativissa pulmatilanteissa. Silloin voi aina soittaa mestarille ja ryhmässä mietitään ratkaisuja ja uusia toimintamalleja. Välillä kehitetään jopa uusia työkaluja. Työaika kello 7 – 15.30 saa molemmilta miehiltä kiitosta. 

”Kyllä työ tekijäänsä opettaa tällä alalla. Koulutus auttaa, jos haluaa eteenpäin, se on hyvä juttu. Ja työaika on hyvä, että jää aikaa myös omille harrastuksille. Halutessaan palkkaa voi täydentää ylitöillä, sillä vesihuoltohommissa riittää ylitöitä.” 

Työsuhde-eduista miehet käyttävät kaupungin tarjoamia kuntosaleja sekä sopimusravintoloiden alennuksia. Kulttuurin ja liikunnan palveluihin tarkoitettu e-Passi on myös kovassa käytössä. 

”Meillä on lentopallovuoro joka maanantai, välillä sulkapalloa ja kerran kuukaudessa on TYKY-liikuntaa kaikille vesilaitoksen työntekijöille. Meillä on ollut maastopyöräilyä, laskettelua ja jousiammuntaa… porukassa päätämme mitä tehdään. 

Huomenna lähdetään keilaamaan!” 

Kun työilmapiiri on hyvä ja työntekijöistä pidetään huolta, niin työ maittaa ja mieli pysyy virkeänä. 

Villen työn TOP 3 

 1. Monipuoliset työt 
 2. Säännöllinen työaika, joka mahdollistaa oman elämän aikatauluttamisen 
 3. Hyvä työilmapiiri 

Ilmarin työn TOP 3 

 1. Työn haastavuus ja monipuolisuus 
 2. Säännöllinen työaika 
 3. Tapaa paljon uusia ihmisiä, vuorovaikutus 

Hoito- ja hoivapalvelupäällikkö Tanja Karvonen Ikäihmisten palvelut 

”Onko sulla oman alan hommia ensi kesäksi?” 

Hoito- ja hoivapalvelupäällikkö Tanja Karvonen Ikäihmisten palvelut

Tästä kaverin lähettämästä tekstiviestistä on noin 20 vuotta aikaa ja siitä alkoi Karvosen työura Tampereen kaupungin palveluksessa. Ja hommia on tekevälle riittänyt. 

Lähihoitajana aloittanut ja myöhemmin sairaanhoitajaksi valmistunut Karvonen on ehtinyt toimia VIP-henkilöstön tiiminvetäjänä, osastonhoitajana vanhainkodissa, sairaalaosastoilla ja terveysasemilla sekä ikäihmisten asumispalveluissa vastaavana palveluesimiehenä ja palvelupäällikkönä. Nousujohteiseen sote-alan uraan on miltei aina kuulunut opiskelua työn ohessa. 

Tällä hetkellä toimenkuvaan kuuluu palvelualueiden asumispalvelujen strateginen johtaminen, operatiivinen johtaminen, henkilöstöhallinto ja toiminnan kehittäminen, sekä laaja verkostoyhteistyö. Samalla hän opiskelee hyvinvointijohtamista Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. 

Tampereen kaupunki mahdollistaa opiskelun työn ohessa monimuoto-opiskeluna. 

”Olen kokenut, että Tampereen kaupunki on reilu ja luotettava työnantaja. Suullisetkin sopimukset ovat pitäneet. Alussa sijaistin ja jo silloin pystyin rauhallisin mielin esimerkiksi odottamaan myöhemmäksi ajankohdaksi sovittuja sijaisuuksia. Luotettavuus on ollut itselleni tosi tärkeätä.” 

Karvosen odotukset työn luonteesta ja laadusta ovat olleet selkeät ja sote-alan raamit tuttuja. Perehdytys erilaisiin toimenkuviin ja työtehtäviin on ollut seikkaperäistä ja hyvää. Työn ja alan kehittäminen kuuluvat olennaisena osana työpäivään. 

”Hoitajilta tulee ideoita ja ajatuksia käytännön arjesta, he ovat oman työnsä asiantuntijoita ja osaltaan työnsä parhaita kehittäjiä. Minulla taas on mahdollisuus viedä omia ajatuksiani eteenpäin oman johtajani kautta ja näin voin osallistua esimerkiksi uuden sote- ja hyvinvointialueen kehittämiseen.” 

Tanjan työn TOP 3 

 1. Joustava työnantaja 
 2. Hyvät työkaverit ja työyhteisö 
 3. Oman elämän rytmittäminen onnistuu hyvin 

Tanjan käytetyimmät työsuhde-edut 

 • e-Passi 
 • Vakuutuskassa 
 • Kannustinraha 

Apulaisesimies Kaisa Kuikka Helapuiston ja Hervannan päiväkoti, Varhaiskasvatus 

”Jaettu johtajuus ja johtamisrakenne toimivat. Ammattitaitoiset kollegat ja kohtaamiset ovat ihan parasta.” 

Kaisa Kuikka

Lähihoitajaksi valmistumisen jälkeen Kuikka ilmoittautui Tampereen sijaisrekryyn noin 15 vuotta sitten. Sille tielle hän jäi. Töiden ohessa hän on opiskellut varhaiskasvatuksen opettajaksi ja viimeiset pari vuotta toiminut apulaisesimiehenä. 

”Kun tein kaupungille ensimmäisen sijaisuuden, tykkäsin tosi paljon kaupungin selkeästä rakenteesta, ammattitaitoisesta väestä ja työkulttuurista. En ole ikinä saanut niin hyvää perehdytystä työkaverilta, kuin siinä ensimmäisessä työpaikassa. Joka päivä on kiva tulla töihin.” 

Työn laatu on intensiivinen, mutta sen jakaminen on suuri etu. Myös erilaisten työtapojen yhdistämisen Kuikka kokee rikkautena. Epäkohtiin puututaan ja työryhmissä työskentely pitää hyvin ajan tasalla. 

”Kaupunki tarjoaa laajat koulutusmahdollisuudet. Olen kouluttautunut tosi paljon. Viime aikoina olen painottanut vuorovaikutuksen ja psyykkisen puolen koulutuksiin, jotka koen tärkeinä esimiestyössäni. Niistä olen saanut uusia työkaluja ja uutta ajateltavaa.” 

Koulutusten lisäksi työsuhde-eduista löytyy mm. kattava työterveydenhuolto, vakuutuskassa, henkilöstöruokailu, yritysten tarjoamat alennukset, e-Passi, kannustinraha ja työmatkaetu. 

”Itse käytän paljon e-Passia sekä vakuutuskassaa, mistä saa puolet kustannuksista esimerkiksi hieronnasta, hammaslääkäristä ja silmälaseista.” 

Kaisan työn TOP 3 

 1. Perheet ja lapset 
 2. Ammattitaitoiset kollegat 
 3. Ilmapiiri on hyvä. Aina oppii uutta. 

Kaikki avoimet työpaikat löytyvät:

Tälläkin hetkellä useita kymmeniä avoimia työpaikkoja 

Tampere työnantajana 

 • noin 14 000 työntekijää 
 • yli 650 työnimikettä 
 • osaajia etsitään mm. varhaiskasvatukseen ja koulutukseen, hoiva- ja hoitotyöhön, sosiaalityöhön, ammatilliseen koulutukseen sekä asiantuntijatehtäviin 
 • sijaisia etsitään varhaiskasvatukseen sekä sote- ja opetusalalle Sijaisrekryn kautta. Ilmoittautuminen sijaiseksi www.tampere.fi/tyo 
 • vakituisten työ- ja virkasuhteiden lisäksi tarjolla on kesä- ja keikkatöitä sekä työharjoittelupaikkoja, joita voi kysyä suoraan kiinnostavasta työpaikasta. 
 • Trainee-ohjelma järjestetään jälleen syksyllä 2022, paikat tulevat hakuun maaliskuussa 

Tutustu lisää www.tampere.fi 

Jaa tämä artikkeli


Rekry