Merkityksellistä työtä Danske Bankissa


Tiesitkö, että Danske Bankissa työskennellään tehtävissä, joita ei vielä vuosikymmen sitten olisi osattu yhdistää finanssialaan? Miltä kuulostaa työ robottien esihenkilönä tai hybridityön kehittäjänä? Digitaalisuus ja kestävä kehitys luovat uudenlaisia tehtäviä sekä osaamista. 

Aikaa asiakaspalveluun robottitiimin tuella 

Liiketoiminnan tuen konsultti Dmitriy Shmidt aloitti Danske Bankissa kesätöissä laina-asiantuntijakeskuksessa, minkä jälkeen hän sai vuonna 2018 vakituisen työn laina-asiantuntijana. Nyt hän voi leikillään todeta olevansa robottitiimin esihenkilö. ”Mielenkiintoisinta on ollut saada osallistua luovuutta edellyttäviin kehitysprojekteihin ja kokeiluihin, jotka ovat liittyneet uusiin työkaluihin tai asiakastapaamisiin. Pääsin mukaan robotiikkaprojektiin, jonka tavoitteena on vähentää ihmisten rutiinitehtäviä sekä tuplatyövaiheita ja siirtää niitä roboteille. Tiimikehitystyön tuloksena laina-asiantuntijoille jää enemmän aikaa varsinaiseen asiakaspalveluun ja palvelu nopeutuu”, hän kertoo. 

Vaikuttavaa vastuullisuustyötä 

”Pankin tehtävä on rahoituksen avulla auttaa ihmisiä ja yrityksiä hyödyntämään mahdollisuutensa ja rakentamaan kestävää yhteiskuntaa meille ja tuleville sukupolville”, kuvailee vastuullisuuspäällikkö Nina Sohlberg. Hän on työskennellyt jo 16 vuotta Danske Bankissa: nykyisin hän koordinoi kestävän kehityksen ja vastuullisuuden edistämiseen liittyviä hankkeita Suomessa, mutta osana yhteispohjoismaista tiimiä. ”Koen voivani aidosti vaikuttaa vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa ja olla edesauttamassa sitä, että danskelaiset voivat tehdä paremmin merkityksellistä työtään nopeasti muuttuvassa maailmassa”, hän lisää. 

Liiketoiminnan ja hybridityön kehittämistä 

Senior konsultti Anu Ylitalo vetää strategisia kehitysprojekteja, jotka ovat liittyneet esimerkiksi asiakasviestintään, hinnoitteluun, laina- ja sijoituspuoleen, toimintamallien ja työkalujen uudistamiseen, organisaatiokulttuuriin ja viimeisimpänä hybridityöhön. ”Työtapojen jatkuvalla kehittämisellä vaikutamme työntekijä- ja asiakaskokemukseen”, Anu summaa. 

Agile kehitys eli ketterä kehitysmalli projekteissa on Anulle tuttua. ”Saamme nopeasti parannuksia aikaan muutamien päivien sprinteillä. Nyt kehitämme hybridityöskentelyä, jossa yhdistämme lähi- ja etätyön parhaat puolet. Etätyöpisteen rakentamistahan työnantaja on tukenut 970 euron korvauksella, mutta esimerkiksi palaverikäytännöt, ajanhallinta ja johtaminen täytyy miettiä uudelleen”. Anu on itse hyvä esimerkki hybridityön soveltamisesta: ”Kuljen Hämeenlinnasta Pasilaan töihin, joten hybridityö sopii minulle loistavasti.” • 

Katso lisää uratarinoita ja kiinnostavia mahdollisuuksia: 

danskebank.com/fi/ura

Jaa tämä artikkeli


Suomen Kiinnostavimmat Työnantajat