Merilogistiikan aallonharjalla


Awake.AI:ssa voi töiden lomassa tai niiden jälkeen rentoutua, kuten vaikka soittamalla Kimmo Kummalan tavoin rumpuja. Kitarassa yrityksen toimitusjohtaja Karno Tenovuo, takana henkilöstöjohtaja Tiia Kalmi.

Karno Tenovuo kumppaneineen oli kehittämässä maailman ensimmäistä autonomista laivaa ja jatkaa nyt huikeaa menestystarinaansa älysatamien parissa. Tämän vuoksi Awake.AI Oy rekrytoi lisää osaajia.

Justina Li ja Anssi Lappalainen tekevät maailmankin mittakaavassa poikkeuksellista työtä, sillä harvassa yrityksessä yhdistyy ohjelmistokehitys, tekoäly ja merilogistiikka.

Maailman ensimmäisen itsekseen kulkeva autonominen lautta-alus lipui Turun saaristossa joulukuun alussa 2018. Tätä meriteknologian merkkipaalua oli kehittämässä intensiivisesti muun muassa tuolloin Rolls-Roycen älykkään meriliikenteen liiketoimialan johtajana toiminut Karno Tenovuo. Nyt innovatiivisella diplomi-insinöörillä ja kauppatieteiden maisterilla on työn alla seuraavaa idea. Älykkäät laivat tarvitsevat älykkäitä satamia, jotta ne pystyvät turvallisesti ja tehokkaasti rantautumaan sekä operoimaan.

Yhtään tällaista älysatamaa ei maailmassa vielä ole, mutta Tenovuo ja alan parhaimmat ohjelmistokehittäjät työskentelevät Awake.AI Oy:ssä sellaisia luodakseen. Yrityksen toimiala on mielenkiintoisinta, mitä merilogistiikan saralta tällä hetkellä löytyy. Se kehittää digitaalisia palveluja, avoimia rajapintoja, dataintegraatiota, ennakoivaa analytiikkaa sekä koneoppimismalleja älysatamille ja niiden logistisille ketjuille.

Awake.AI sai suuren rahoituksen viime kesänä ja noteerattiin saman tien maailmalla. Euroopan isoin satama, Rotterdam halusi tehdä yhteistyön suomalaisyrityksen kanssa.

”Rotterdam haluaa olla maailman älykkäin satama ja ensimmäinen, joka pystyy ottamaan älykkäämpiä laivoja vastaan. Me tiedämme, miten se tehdään ja kehitys etenee nyt kovaa vauhtia”, Awake.AI:n toimitusjohtaja Tenovuo kertoo.

Vapautta ja luottamusta

Awake.AI:n toimistolla on tullut tavaksi juhlia onnistuneita saavutuksia. Pienemmätkin kelpaavat, kuten SAFen sprintin valmistuminen.

”Tänne on kiva tulla töihin. Merilogistiikka on mielenkiintoinen, jännittävä ala. Olen aina ihaillut merta ja matkustamista ja täällä se on mahdollista”, Awake.AI:n markkinointijohtaja Justina Li kertoo.

Awake.AI:ssa tehdään töitä autonomisissa tiimeissä. Kellokorttia ei ole. Töitä saa tehdä halutessa etänä, kunhan sovitut asiat ovat ajallaan valmiita. Se merkitsee vahvaa luottamusta työntekijöihin.

”Se on kaiken toimintamme ydin. Meillä ei käytännössä ole organisaatiokaaviota. Jos olisi, se olisi pikemminkin ympyrä, jonka ytimessä ovat tiimit. He kertovat meille, mitä tarvitsevat”, tuotekehitysjohtaja Kimmo Kummala ja Tenovuo sanovat.

Ohjelmistokehittäjille töitä

Awake.AI:lla työskentelee Turussa noin 20 henkilöä ja Helsingissä 6. Lisää väkeä on rekrytoitu tasaiseen tahtiin, noin kourallinen kerrallaan, jotta kasvu on hallittua.

”Ohjelmistokehittäjiä tarvitaan jatkuvasti. Fullstackosaajia, Front- ja back-end-kehittäjiä, koneoppimisen ja tekoälyn osaajia. Myös designereita tarvitaan, sillä käyttäjäkokemuksen on oltava miellyttävä, projektijohtaja Anssi Lappalainen luettelee.

Awake.AI:ssa pääsee kehittämään merilogistiikkaa alan uusimmilla teknologioilla kuten Kubernetesillä, Dockerilla, Reactilla, TypeScriptillä ja Nodella. Yrityksen ekosysteemi on vaikuttava: yli 50 yhteistyökumppanin listalta löytyy muun muassa Euroports, Rauanheimo, UPM, European Space Agency (ESA), Google, IBM, Inmarsat, VTT sekä useita ohjelmistoalan toimijoita.

Autonomisuuden eri tasot

Kehitettävää merilogistiikan alalla riittää, sillä edellinen suuri alan mullistus tapahtui noin 70 vuotta sitten.

”Silloin keksittiin merikontti”, Lappalainen toteaa.

Nyt kehityksen vauhti on kiihtynyt ja pienen yrityksen etuna on ketteryys ja avoin ekosysteemi.

”Ensimmäiset autonomiset laivat otetaan käyttöön tällä vuosikymmenellä. Myös automaation eri tasot lisääntyvät aluksissa riippuen muun muassa laivatyypistä ja sijainnista”, Tenovuo pohtii.

Awake.AI-alustayritys kehittää myös älykkäitä tavaravirtoja ja niiden markkinapaikkoja. Tavoitteena on tehostaa toimintoja ja luoda uusia digitaalisia palveluja kaikille satamien toimijoille, maailmanlaajuiset brändit ja standardit meri- ja satamalogistiikkaan.

Jaa tämä artikkeli


Työelämä