Merikaupungin romantiikkaa ja vesiretkeilyä Raahen seudulla


Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneistä 1800-luvun puukaupungeistamme. Pastellin väristen kortteleiden sisältä löydät uniikkia majoitusta, kahvittelua ruusukupeista ja pieniä putiikkeja.

Lähde opastetuille teemakierroksille tai kierrä ja kuuntele vanhan kaupungin tarinat ääniopassovelluksen kautta. Suomen vanhimman paikallismuseon hurmaavissa kohteissa tutustut merenkulun, kaupan, taiteen ja entisraahelaisten historiaan. Treffit Wanhan Herran, maailman vanhimman sukelluspuvun kanssa Kruununmakasiinimuseossa on kadehdittava kohta kesän erikoisuuksien listaasi.

Retkeile ja veneile Raahen edustan kompaktissa retkeilysaaristossa

Saariston suojassa opit melonnan ja suppailun taidot turvallisesti ohjaajan kanssa, avomeren aallokko ja retki saarelta toiselle soveltuu mainiosti kokeneemmalle melojalle. Yövy historiallisessa Luotsituvassa, vietä ihana kesäpäivä Taskun autiosaaren hiekkarannalla, tutustu maankohoamisen ilmiöihin Iso-Kraaselin luontopolulla ja nauti rauhasta Kallan kivikkoisilla rannoilla. Matka saariin kestää vain 20 minuuttia! Juhannukselta starttaavilla päivittäisillä saaristoristeilyllä ja Island Hopping retkillä näet historialliset pookimajakat 1800-luvulta.

Veneileviä lomalaisia odottaa täyden palvelun vierassatama Terässatama ja retkisatamat saaristossa. Välimatkat satamista vierailukohteisiin, museoihin, kaupoille, ravintoloihin, näyttelyihin, kesäteatteriin taittuvat mukavasti jalkaisin.

Pyöräilijöille välineet ja mielin määrin polkuja kuljettaviksi

Vauhdilla tai hilijokseen, metsäreiteillä, jokimaisemissa, suoluonnon keskellä ja mutkittelevilla kyläteillä. Vaeltajaa odottavat kinttupolut, yöpymislaavut ja metsäkämpät sisämaan vaihtelevissa maisemissa.

Tapahtumia kesäkalenteriisi
29.6.-3.7. Kotiseutujuhla Pekanpäivät ja rokkikansan Raahe Festival
15.–16.7. Raahen Meripäivät ja Komerssin Wanhan ajan markkinat Rantatorilla sekä perinnerakentamisen ja entisajan kädentaitojen ystäville Pekkatorin markkinat Wanhassa Raahessa
28.-30.7. Raahen Rantajatsit ja konsertit laatujatsin ystäville merimaisemissa ja vanhassa kaupungissa
1.-4.9. Raahen Pimiät ja kaikkien keräilijöiden mustkohde Rompetori
27.9.-1.10. Raahen Kirjamessut ja sen monipuoliset kirjalliset tapahtumat.

Lisää vinkkejä mukavaan lomaan yksin, kaksin tai koko perheellä Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella www.visitraahe.fi

Elämysostoksille pääset Visit Raahe Doerzissa https://fi.doerz.com/visitraahe

Ajankohtaista tietoa mm. tapahtumista Visit Raahe Facebookissa https://www.facebook.com/visitraahe

Löydä ja jaa parhaat elämykset @visitraahe #visitraahe https://www.instagram.com/visitraahe

Lue lisää: www.raahe.fi

Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa