MERELLISYYTTÄ, YHTEISÖLLISYYTTÄ JA YRITTÄJYYTTÄ Kustavissa


Luonnonkaunis ja merellinen Kustavi on hyvä paikka asua, elää, yrittää tai viettää vapaa-aikaa. Vaikka kunta on pieni, on monipuolisiin ja elinvoimaa tukeviin palveluihin panostettu. 

Kunnanjohtaja Veijo Kataran mukaan Kustavin tulevaisuus näyttää positiiviselta. Jo pitkään jatkunut väestönkasvu näkyy kunnan elinvoimaisuuden vahvistumisena. Alhainen kunnallisveroprosentti, joka on 18 %, tuo kunnalle lisää kilpailukykyä. 

”Olemme tehneet kunnassa kehittämistyötä suunnitelmallisesti jo pitkään ja luoneet monipuolisia palveluja. Maksuttomat varhaiskasvatuspalvelumme ja viihtyisä koulumme houkuttelevat lapsiperheitä”, Katara mainitsee. 

Hyvä tonttitarjonta eri puolilla kuntaa mahdollistaa oman kotiunelman toteuttamisen. 

”Keskusta-alueella on nyt myytävänä Kirkonmäen asuntoalueen omakotitontteja. Tonteissa on tällä hetkellä meneillään alennuskampanja vuoden 2022 toukokuuhun saakka ja tontit myydään puoleen hintaan, puolentoista euron neliöhinnalla”, Katara kertoo. 

Takviikin uuden asuntoalueen seitsemäntoista omakotitalotonttia ovat lisäksi tulossa myyntiin. Näistä kaksi on omarantaisia. Koko kunnan alueella asumista ja etätöiden tekemistä helpottavat huippunopeat valokuituyhteydet. 

Yhteisöllisyyttä ja vapaa-ajan vilinää 

Pysyvät asukkaat arvostavat luonnon läheisen ja merellisen ympäristön lisäksi saaristokunnan yhteisöllistä tunnelmaa. Myös vapaa-ajan palveluissa on valinnanvaraa. 

”Esimerkiksi liikuntapalveluja on jatkuvasti kehitetty. Lisäksi meillä on vilkasta ja monipuolista yhdistystoimintaa.” 

Sekä vakituiset, että vapaa-ajan asukkaat kiittävät kunnan palveluita. Katara haluaa myös muistuttaa, että yksityisten palveluntarjoajien rooli asukkaiden ja matkailijoiden viihtyvyydessä on kunnassa erittäin merkittävä. 

”Meillä on paljon palveluja niin majoitusta, ravintoloita kuin myymälöitä, jopa sirkustoimintaa. Sen lisäksi tapahtumat kuten Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko, Lohimarkkinat ja Mörk Ö -viikko ovat tärkeitä.” 

Kehittämishenkisessä kunnassa yrittäminen on helppoa ja yrityksiä asukaslukuun verrattuna todella suuri määrä. 

”Olemme ehdottomasti yksi Suomen yritteliäimmistä kunnista”, Katara summaa. 

Tutustu tarkemmin: kustavi.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi