Mercuria – kaupan kouluna jo yli 100 vuotta


Mercuria on yksityinen kauppaoppilaitos, joka on kouluttanut liiketalouden ammattilaisia jo 113 vuotta. Mercurian juuret ovat kaupassa, kun Helsingin Kauppiaitten Yhdistys ry. perusti oppilaitoksen omaa myyjäkoulutustaan varten vuonna 1908. Mercuria on keskittynyt nimenomaan liike-elämän osaamisen kehittämiseen, niin nuoriso- kuin aikuispuolellakin. Nuorille Mercuria tarjoaa liiketoiminnan perustutkinnon, ja aikuisille on tarjolla useita eri koulutuksia aina perustutkinnoista ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. 

Mercurian visiona on tuottaa opiskelijoille heidän odotuksensa ylittävä asiakaskokemus. Hyvää asiakaskokemusta ei voi saavuttaa ilman hyvää työntekijäkokemusta.

Syyskuussa Mercuria saavutti Great Place to Work -sertifikaatin, joka on kansallisesti ja maailmanlaajuisesti tunnettu tunnustus yritysten hyvästä työntekijäkokemuksesta. Tunnustus perustuu puhtaasti työntekijöiden vastauksiin. 

Mercuria haluaa yhdessä kumppaniensa kanssa edistää vastuullisesti kaupan alan osaamista ja vetovoimaa. Alan monipuolisten uramahdollisuuksien esille saaminen on tärkeä osa kaupan alan uudistamista. Tämä edellyttää tiivistä vuorovaikutusta työelämän kanssa. Mercuria on toiminut jo 15 vuotta Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskuksen pääoperaattorina.

Verkosto muodostuu kaupan alan toimijoista ja liiketoiminnan alan koulutuksen järjestäjistä. Kehittämiskeskuksen näkyvin tapahtuma on Vuoden työpaikkaohjaajakilpailu, jossa vuosittain palkitaan yksi kaupan alan esimerkillinen työpaikkaohjaaja. 

Työelämäyhteistyö koetaankin Mercuriassa erittäin tärkeäksi. Yhdessä paikallisten yritysten kanssa on kehitelty erilaisia tutkinnon osia, jotka tukevat tiettyjen alojen osaamista ja joita opiskelija voi liittää osaksi Liiketoiminnan perustutkintoa. Mercuriassa voit siis opiskella joustavasti – Sinulle sopivasti. 

Tutustu tarkemmin: www.mercuria.fi

Jaa tämä artikkeli


Kaupan Alan Tulevaisuus