Menestyvä digiajan brändi löytyy ja erottuu


Yrityksesi menettää melkoisesti kauppaa, jos et suunnittele ja toteuta asiakaskokemustasi monikanavaisesti. Kilpailukykyinen digiajan brändi varmistaa, että tulee löydetyksi ja erottuu massasta. 

Tutkimusten mukaan noin 70 % kuluttajista aloittaa ostopolkunsa digitaalisissa kanavissa. Kun siis potentiaalinen asiakas on ensimmäistä kertaa yhteydessä myyjääsi, hän tuntee jo yrityksesi ja tuotteesi. 

Digitaaliseen markkinointiin erikoistuneen markkinointiviestintätoimisto Grapevinen perustaja ja toimitusjohtaja Marika Siniaalto uskoo, että viimeistään koronapandemia on pakottanut yritykset todella miettimään sitä, miten palvellaan asiakkaita myös digitaalisesti. 

“Kilpailukykyinen digiajan brändi on sekä rohkea että suunnitelmallinen.”

“Markkinoijan tehtävä on vakuuttaa asiakas jokaisessa ostopolun vaiheessa”, Siniaalto tiivistää. Ja koska yhä useammin ostopolku alkaa digikanavista, hakukoneoptimoidut nettisivut, some, blogit ja muut digisisällöt kuuluvat menestyksekkään brändin kanavastrategiaan yhtä kiinteästi kuin sähköposti tai puhelin. 

Markkinointiviestintätoimisto Grapevinen perustaja Marika Siniaalto tiimeineen haastaa asiakkaitaan rohkeuteen. Kuvaaja Lauri Hytti

Kädenlämpöinen ei kiinnosta ketään 

Erottautuminen on löytymisen lisäksi kilpailukyvyn elinehto. Jos hukut jatkuvasti kasvavaan sisällön massaan, et pääse mukaan asiakkaasi harkintaikkunaan. 

“Grapevinen tiimi haastaa jatkuvasti asiakkaitaan olemaan rohkeita. Brändi-identiteettiin sopiva, mutta kilpailijoista erottuva tonaliteetti vaatii monesti uudenlaista ajattelua ja riskinottokykyä tuoden mukanaan myös positiivisia tuloksia”, Siniaalto summaa. 

Kilpailukykyinen ja omaleimainen brändi tekeekin markkinointi- ja viestintästrategiansa niin, että digitaalisuus toimii sen johtotähtenä. Kun monikanavaisuus on otettu huomioon jo strategiavaiheessa, luovat konseptit ja konkreettinen toimintasuunnitelma toimivat koko paletin polttoaineena helpottaen toimistokumppaneiden yhteistyötä ja parantaen tuloksia.

Grapevine Media Oy 
  • Perustettu: 2009 
  • Toimintaidea: strateginen markkinointiviestinnän kumppani aidosti digitaalisella sydämellä 
  • Ydinpalvelut: markkinointiviestinnän konsultointi, koulutus, suunnittelu ja toteutus monikanavaisesti 
  • Työntekijöitä: 15 
  • Liikevaihto: 1,3 M€ 
  • Asiakkaina mm.: Dansukker, Järvikylä, Miele, Paulig, AW Academy 

www.grapevine.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi