Menestyksen avaimet


Menestyminen työelämässä vaatii toisinaan uhrautumisia, mutta se on palkitsevaa. Suurempien tavoitteiden rinnalle kannattaa asettaa myös välitavoitteita, jotta unelmat eivät tuntuisi liian kaukaisilta. 

Menestyminen on itsestä kiinni. Tietenkin hieman onnea ja oikeaa ajoitusta tarvitaan, mutta päätöksien teosta vastaa jokainen itse. Välillä päätöksien tekeminen on vaikeaa, mutta intuitioon kannattaa luottaa. Mielestäni ihmiset käyttävät liikaa aikaa ja energiaa miettimällä mitä olisivat voineet tehdä toisin. Jos joku asia jää häiritsemään, niin silloin sille kannattaa yrittää tehdä jotain, mutta turha vatvominen on syytä jättää. Kannattaa keskittyä sellaisiin asioihin, joilla on merkitystä tulevaisuuden kannalta. 

Työelämässä kannattaa tehdä parhaansa, jos haluaa edetä urallaan. Kun sinut muistetaan reippaana ja mukavana työntekijänä, avaa se monesti uusia ovia. Hyvien suhteiden luominen ja verkostoituminen kannattaa muutenkin, sillä koskaan ei tiedä kenestä on hyötyä tulevaisuudessa. Monesti tulee tilanteita, joissa kannattaa tuntea juuri joku tietty henkilö. 

Olen lapsesta asti unelmoinut yrittäjyydestä. Pitkään oli epäselvää mille alalle lähtisin. Sen kuitenkin tiesin, että rahaa tulisin tarvitsemaan. Tein hulluna töitä ja opiskelin tradenomiksi. Se oli toki rankkaa, mutta halusin yrittäjäksi niin kovasti, että olin valmis uhraamaan vapaa-aikani. 

Jos on mielessä jokin suuri tavoite, kannattaa asettaa välitavoitteita. Tällöin unelman saavuttaminen ei tunnu liian kaukaiselta, ja matkan varrella muistaa pysähtyä juhlimaan onnistumisiakin. Itselläni on aina mielessä seuraava tavoite. 

Noora Fagerström
Yrittäjä

Jaa tämä artikkeli


Asiantuntijat Bisnes Lifestyle