Menestyjät meditoivat 2020-luvulla


Työn paineet ja yhä monimutkaistuva toimintaympäristö haastavat hyvinvointimme ja kykymme tehdä keskittyneesti tuloksia. Moni työyhteisö on löytänyt ratkaisuksi tietoisen läsnäolon harjoittamisen.

Kun organisaatio ajautuu ylikierroksille, menestymisen edellytykset rapautuvat nopeasti. Keskittymisestä, uutta luovasta ajattelusta ja laadukkaasta vuorovaikutuksesta tulee niukkoja tuotannontekijöitä. Olennaiseen on yhä vaikeampi keskittyä. Tämä näkyy pian laskevana tuottavuutena ja uupumisen lisääntymisenä.

Parhaat onnistumiset taas syntyvät herkkävireisestä ja tarkkaavaisesta läsnäolosta. Suotuisa mielentila auttaa löytämään parhaan osaamisemme ja kohtaamaan hankalatkin tilanteet levollisesti ja luovasti. Menestyksen takaa paljastuu keskittynyt, avoin ja vakaa mieli.

Mieltä voi harjoittaa

Mind at Work Oy:n perustaja Antti-Juhani Wihuri on ollut tietoisen läsnäolon eli mindfulnessin työelämään soveltamisen pioneereja Suomessa:

”Harjoitettuani itse pitkään eri meditaatiomenetelmiä, ehdoton valintani työyhteisöille on mindfulness. Se on helposti lähestyttävä ja tieteellisesti tutkittu. Se myös antaa konkreettiset työvälineet hyvinvoinnin ja työssä onnistumisen tueksi.”

Yksinkertaisin harjoituksin on mahdollista vahvistaa keskittymiskykyä, hyvinvointia ja yhdessä onnistumisen taitoja kuten kuuntelua ja tunneälyä. Aivojen muovautuvuuden ansiosta on tuloksia tutkimusten mukaan nähtävissä jo muutamassa viikossa.

Mindfulness menestystekijäksi

Kun taidot tuodaan osaksi työpäivää, mindfulness paljastuu monipuoliseksi työvälineeksi työyhteisön suorituskyvyn lisäämiseen. Samalla työntekijöidenhyvinvointi ja työviihtyvyys nousevat uudelle tasolle.

”On helppo nähdä, että siitä tulee menetystekijä, joka samalla lisää työyhteisön vetovoimaa”, Wihuri toteaa.

Usein suurin vaikutus koko työyhteisöön saadaan johdon mindfulness-ohjelmalla. Tutkimusten mukaan läsnäolevat johtajat ovat taitavampia vuorovaikuttajia, inspiroivampia suunnan näyttäjiä ja heidän johdettavansa ovat tyytyväisempiä.

”Meille on kertynyt runsaasti dataa mindfulness-ohjelmiemme vaikuttavuudesta. Ei tarvitse arvailla, voisiko ohjelma vaikuttaa menestykseen. Ja menestyksen ohella se voi samalla olla polku kohti yhä parempaa ja merkityksellisempää elämää”, Wihuri kiteyttää.

Voisiko meditaatiotyyny olla tärkeimpiä työvälineitä menestykseen 2020-luvulla, kysyy Antti-Juhani Wihuri.

LATAA MAKSUTON E-KIRJA AIHEESTA:
www.mindatwork.fi/e-kirja

MIND AT WORK
on johtava työelämän mindfulnesspalveluiden tarjoaja, jonka asiakkaina on kymmeniä Suomen suurimmista yrityksistä. Yhtiön perustaja Antti-Juhani Wihuri on valmentanut mindfulnesstaitoja työyhteisöissä jo kymmenen vuoden ajan. Mind at Workin missiona on tehdä tietoisesta läsnäolosta mitattavissa oleva menestystekijä.

www.mindatwork.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä Yrityspalvelut