Medixinen laadukkaan etävastaanottoalustan saa käyttöönsä minuuteissa


Lasse Rousi

Koronakriisin aikana resurssien käyttöä on ollut pakko tehostaa ja vastaanottoja kasvotusten välttää. Lääkärin työ on muuttunut.

Vajaan 20 vuoden ajan Medixinen asiantuntijat konsultoivat lääketieteen it-projekteissa ympäri maailman. Pari vuotta sitten aika oli kypsä pitkään suunnitellulle, laadukkaalle etälääkärialustalle ja nyt markkinoilla on helppokäyttöinen, kattava palvelu, josta on sopimukset jo yli miljoonan väestölle.

”Medixine Suitessa tiivistyy 20 vuoden osaamisemme. Siinä on kaikki, mitä etälääketieteen palvelussa kaivataan, erillisiä sovelluksia ei tarvita”, toimitusjohtaja Lasse Rousi kertoo.

Lääkäri saa käyttöönsä uuden, kevyen ja edullisen Medixine Online -alustan minuuteissa. Vahvan tunnistautumisen vaativiin palveluihin sisältyvät chat, videovastaanotto sekä turvallinen viestintä.

”Kevyestä Onlinesta voidaan laajentaa tarvittaessa joustavasti Suiteen”, Rousi mainitsee.

Medixine Suite on kaiken kattava, räätälöitävä palvelu, josta löytyy Online-palveluiden lisäksi etämonitorointi, kyselyt, seulontatyökalut sekä laajemmat integraatiot eri järjestelmiin. Myös terveydentilat ja sairausspesifit palvelut löytyvät samasta paikasta.

”Koronakriisi on muuttanut lääkäreiden työtä”, Rousi pohtii. Koronan myötä esimerkiksi Suite-palveluita käyttävän YTHS:n videovastaanotot ovat 20-kertaistuneet. TAYS hyödyntää alustaa kartoitukseen ja kyselyihin. Rousi summaa: ”Etälääkäripalvelut säästävät sekä lääkärin että potilaan aikaa. Lääkäreiden resursseja säästyy niille potilaille, jotka tarvitsevat eniten apua.

www.medixine.fi

Jaa tämä artikkeli


Terveys