Mediasisältöjen kasvubuumi tarjoilee uusia mahdollisuuksia innovatiivisille suomalaisyrityksille – automaatioon luottavilla avaimet menestykseen


Kotimainen mediateknologiayhtiö Media Tailor auttaa yrityksiä – ei pelkästään selviämään, vaan kukoistamaan digitaalisen murroksen keskellä. Yrityksen pitkäaikainen asiakas Sanoma Media Finlandiin kuuluva Nelonen Media kiittää kumppaninsa rohkeaa ja ratkaisuhenkistä otetta. 

Pasilan legendaarisen Ylen TV-tornin katveessa sijaitsee näyttöjen ja nappuloiden täyteinen toimisto, josta käsin Media Tailor pyörittää mm. Sanoman monipuolisen kanavakirjon, kuten Ruudun ja Nelosen videomateriaaleja. Yritys on erikoistunut kehittämään kokonaisvaltaisia ratkaisuja mediasisältöjen toimitusketjuun. “Olemme tavallaan virtuaalikontekstissa toimiva logistiikkayhtiö. Pidämme huolen siitä, että media ja siihen liittyvä metadata ovat oikeassa paikassa eli katsojien nähtävillä juuri oikeaan aikaan,” toimitusjohtaja Markus Paul selventää. 

– Meidät erottaa muista toimijoista se, että emme ainoastaan ymmärrä teknologiaa, vaan koko media-alaa ja sen vaatimuksia, hän jatkaa. Paul tietää, mistä puhuu sillä hänellä on nuoresta iästään huolimatta vuosien kokemus myös tuottajana. 

Vuonna 2021 videosisältöjä tuotetaan ja kulutetaan enemmän kuin koskaan. Eikä trendi näytä hiipumisen merkkejä – päinvastoin. “Nyt jos koskaan medianhallintaan liittyvät, resursseja vapauttavat teknologiset ratkaisut ovat äärimmäisen tärkeitä,” Paul vakavoituu. 

“Tarvitaan perusasioiden hallinnointia, kuten tietoturvallista arkistointia ja jakelua, mutta lisäksi esimerkiksi datan ja keinoälyn hyödyntämisessä on valtavasti tulevaisuuden potentiaalia, paitsi teknologiassa, myös sisällöntuotannossa,” hän kuvailee. 

Paulin mukaan uskottavan ja luotettavan mediateknologiakumppanin valinta antaa asiakasyrityksille selvän kilpailuedun kansainvälisessä markkinassa. Media Tailorin kehittämä digitaalinen alusta takaa tehokkaan ja automatisoidun, median hallinnan. 

– Näemme roolimme niin, että avullamme kotimaiset mediatalot voivat aidosti kisata globaaleja jättejä vastaan. Mahdollistamme myös muiden sisältöön keskittyneiden toimijoiden, kuten tuotantoyhtiöiden sisällön tehomyynnin ja edelleen kasvuhaaveet kansainvälisellä tasolla. Suomessa on valtavasti potentiaalia ja osaamista, hän esittää. 

Yhteistyö Nelonen Median kanssa perustuu vastavuoroiseen kehitykseen 

Media Tailor on vastannut Nelonen Median TV-kanavien ja Ruutu-suoratoistopalvelun VOD/SVOD-kanavien medialogistiikasta ja lähetystoiminnasta vuodesta 2016 lähtien. 

Nelonen Median jakelun ja teknisten projektien johtajan, Matti Lampisen mukaan Media Tailorin lähestymisessä kiehtovaa on erityisesti haastaja-asenne ja startup-henkisyys. 

– Kehitysideoita esitetään rohkeasti ja asioihin tarjotaan aina useampaa ratkaisumallia yhden ilmeisen ratkaisun sijaan, hän kuvailee. 

Laajentumista uusille osa-alueille tehdään aktiivisessa ja tiiviissä yhteistyössä. Kiitosta Media Tailor saa esimerkiksi joustavasta siirtymästä lineaarisen TV:n puolelta digitaalisiin palveluihin. Automaation hyödyntämisessä Media Tailor on auttanut Nelonen Mediaa ottamaan isoja askelia eteenpäin. 

Nelonen Median teknologiajohtaja Antti Pyysalon mielestä oikeilla kumppaneilla onkin tärkeä rooli uusien mahdollisuuksien hyödyntämisessä ja kilpailukyvyn kehittämisessä. 

– Emme ainoastaan osta palvelua, vaan yhteistyökumppanimme vaikuttavat osaltaan siihen, mihin voimme liiketoimintaamme suunnata, hän summaa. 

mediatailor.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi