Me Espoossa panostamme kehittämiseen ja dynaamisuuteen – yhdessä onnistumme!


Espoon uudessa sairaalassa Jorvin kampuksella on uudistettu myös toimintatapoja entistä sujuvammaksi. Kehittämismyönteisessä ilmapiirissä ja moniammatillisessa työyhteisössä tehdään hedelmällistä yhteistyötä potilaiden toimintakyvyn parhaaksi. Viihtyisä sairaala tarjoaa erinomaiset puitteet lääkärin työlle. 

Maaliskuussa 2017 avattu Espoon sairaala on erikoistunut ikääntyneiden laadukkaaseen kuntoutukseen ja hoitoon. Jorvin sairaalakampuksella sijaitseva Espoon sairaala ja Hus Jorvin erikoissairaanhoito tekevät tiivistä yhteistyötä. Tämä mahdollistaa vaativienkin diagnoosien tekemisen ja potilaiden hoitamisen sairaalassa.

Työskentely moniammatillisissa tiimeissä 

”Toimintamme pohjautuu Lean -periaatteisiin. Aivan kuten palkitussa espoolaisinnovaatiossa, lonkkaliukumäessä, pyrimme myös muussa potilaan hoidossa tähän ajatteluun: varhain aloitettuun hoitoon ja kuntoutukseen sekä hyvin suunniteltuun kotiutukseen”, kertoo Espoon sairaalan johtava ylilääkäri Roope Leppänen. 

Työtavat sopeutetaan tarvittaessa nopeasti uusiksi ilman, että potilaan etu kärsii. ”Koronaepidemian aikana erittäin moniammatillisen haavatiimimme viikoittainen potilaskierto toimii osittain etävideoyhteyden avulla”, Leppänen konkretisoi ja lisää: ”Yhteistyössä HUS Akuutin kanssa aluksi projektiluontoisena kehitetty Liikkuva Sairaala puolestaan osoittautui niin hyväksi, että se sai innovaatiopalkinnon ja vakiintui meille pysyväksi toiminnoksi.” 

”Myös Jorvin päivystykseen linkitetty päivystysosastomme on uniikki. Akuutti geriatria on tuore ala geriatrian sisällä ja olemme tässä edelläkävijöitä viiden vuoden kokemuksellamme”, väläyttää puolestaan osastotoimintojen ylilääkäri Hannele Ekstam. 

Lääkäreille Espoon sairaala tarjoaa arvostavan, tiimityöhön pohjautuvan työyhteisön ja mahdollisuuden kehittää osaamistaan huipputasolle. ”Meillä voi suorittaa yleislääketieteen ja geriatrian erikoistumiseen vaadittavia palveluja seniorilääkärien ja päivittäisjohtamisen tuella”, Ekstam lisää. 

”TERVETULOA LÄÄKÄRIKSI UUTEEN ESPOON SAIRAALAAN & ESPOON TERVEYSASEMILLE!”

Viihtyisä ja turvallinen työympäristö 

Espoon sairaala on silmiinpistävän viihtyisä: isoista ikkunoista tulvii luonnonvaloa ja -vehreyttä ja jokaiselta osastolta pääsee ulos terassille tai parvekkeelle. Potilaat ovat yhden hengen huoneissa, mikä lisää turvallisuutta, erityisesti pandemia-aikana. Väljät ja arkkitehtonisesti kauniit tilat on viimeistelty upeilla taideteoksilla. ”Kaunis taide palvelee sairaalan käyttäjien lisäksi myös henkilöstön hyvinvointia. Olen itsekin huomannut sen auttavan viihtymisessäni”, Ekstam toteaa. 

”Sujuvoitamme toimintoja ja panostamme kehitykseen. Parhaillaan käynnistämme yhteistyössä HUS:n kanssa uudenlaista, tehokkaampaa kotiutustiimiä”, Leppänen kiteyttää. 

Espoon sairaala – Tervetuloa lääkäriksi Espooseen! 
  • 247 potilaspaikkaa yhden hengen huoneissa 
  • n. 5 800 päättynyttä hoitojaksoa vuodessa 
  • yli 400 hoidon ja kuntoutuksen osaajaa (mm. lääkäreitä, hoito -ja terapiahenkilöstöä) 

Osastot: Päivystys, Haavanhoito-ja psykogeriatrinen, Ortopedinen kuntoutus, Neurologinen kuntoutus, Infektio, Villa Glims – palliatiivinen hoito ja saattohoito 
Kotiin vietävät palvelut: Kotikuntoutus, Kotisairaala, Kotiutustiimi, Liikkuva sairaala LiiSa 
Poliklinikat: Geriatria, Geropsykiatria, Palliatiivinen, Infuusio 

Tutustu: espoo.fi/espoonsairaala 

Oletko kiinnostunut lääkärin työstä tai yleislääketieteeseen tai geriatriaan erikoistumisesta Espoossa? 
Ota yhteyttä laakariksi@espoo.fi. 

Jaa tämä artikkeli


Julkishallinto & kansanterveys