Matkalla johtavaksi pohjoiseurooppalaiseksi ruokataloksi


Selkeä, ytimekkäästi määritelty strategia on helppo jalkauttaa ja sisäistää. Se antaa polttoainetta päivittäiselle toiminnalle – aivan kuten hyvä ruoka meille jokaiselle.

Atrian keskeinen tavoite on olla johtava pohjoiseurooppalainen ruokatalo – olemalla mukana mahdollisimman monessa ruokahetkessä. Atrian strategiassa on kuusi keskeistä painopistettä, jotka ohjaavat yhtiötä johtavaksi pohjoiseurooppalaiseksi ruokataloksi.

MERKITTÄVÄ INVESTOINTI SIIPIKARJATUOTANTOON

Siipikarja on meillä ja maailmalla kasvava markkina, josta Atria haluaa yhä vahvemman jalansijan. Yhtiö aloittaa Nurmoon uuden siipikarjatehtaan rakentamisen lähiaikoina. Siihen käytettävä 155 miljoonaa euroa on yhtiön historian suurin investointi, jonka avulla Atria Suomen siipikarjan tuotantokapasiteetti lisääntyy noin 40 %.

Muita strategisia painopistealueita ovat mm. valmisruoka, Food Service ja Atria Ruotsin liiketoimintojen kannattava kasvu.

Valmisruoka on tullut kotiimme jäädäkseen. Siinäkin kuluttajat hakevat laatua, makua ja vaihtelua – aivan samoin kuten Food Service- ja pikaruokapuolella: myös näistä markkinoista Atria hakee isompaa suupalaa. Vastaavasti punaisen lihan – naudan ja sianlihan – markkina käy yhä haastavammaksi. Atrialla kuitenkin nähdään, että kotimarkkinaasemia tältä osin voidaan jopa vahvistaa.

Kannattavaa lisäkasvua haetaan myös naapurimaastamme Ruotsista valttina mm. toimitusketjun tehokkuus ja siipikarjatuotantoon panostaminen.

”Atrian Hyvä Ruoka tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmille.”

VAHVA TALOUS, OSAAVA HENKILÖSTÖ, TYYTYVÄISET OMISTAJATUOTTAJAT

Atria Oyj:n talous on vahvalla pohjalla ja tase kunnossa; yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 1,45 miljardia euroa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1991 lähtien.
Taloudellinen kivijalka on sen verran vankka, että yhtiö uskaltaa käydä sitoutuneen ja osaavan henkilökunnan sekä huippulihantuottajiensa kanssa yhteisvoimin isompienkin haasteiden kimppuun. Kun toimintaa leimaavat kustannustehokkuus ja tuottavuusajattelu sekä vahvat, halutut brändit ja tyytyväiset asiakkaat, tulevaisuus näyttää valoisalta.

KESTÄVÄÄ ARVOA TUOTTAMASSA

Atria, yhdessä kumppanituottajiensa kanssa, haluaa kehittää toimintaansa vahvasti kuluttajien ja asiakkaiden odotusten pohjalta. Atrian uusiutuminen ja kasvu perustuvat yli satavuotiaaseen kaupalliseen osaamiseen ja tehokkaaseen, vastuulliseen toimintatapaan. Vastuullinen toiminta on Atrialla ollut jo pitkään osana arkea, mutta sen painoarvoa lisätään entisestään tulevaisuudessa.

Atrian Hyvä Ruoka tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmille.

Jaa tämä artikkeli


Bisnes