Mars mielen kuntosalille!


KIIRE. HOPPU. STRESSI. Epärealistiset päivätavoitteet, tukahduttavat vaatimukset. Olemme taitavia tukkimaan itse oman hyvän olomme, kun emme johda omaa elämäämme.

Aloitetaanpa siis perusasioiden raiteille saattamisesta, jotta pystymme taas palauttamaan elämän tasapainon, muistamaan tärkeimmät arvomme ja sen, mistä juuri oma hyvä olo kumpuaa.

Ensinnäkin, asetamme arjessa valtavia vaatimuksia. Itsellemme asettamamme odotukset ovat osittain ulkoa päin tulevia. Jotta emme uupuisi taakan alle ja ajattelisi ”en voi tässä tilanteessa tehdä mitään”, on aikataulutettava arki. Avaintermejä tässä ovat karsiminen ja priorisointi.

”Kun pidämme huolen mielestämme, keho seuraa perässä.”

Ota kynä ja paperia ja kirjoita muistiin ensin omat tärkeät arvosi ja asiat, joista et halua luopua ja joista saat hyvää oloa. Näistä älä karsi, vaikka olisit kuinka kiireinen ja stressaantunut ettet ”vedä itseäsi lisää jojoon”. Listaa sitten arjen pakolliset asiat. Näistä voit karsia ja osaa siirtää tuonnemmaksi.

Mutta miten otamme kotona itsellemme tarpeellisen tunnin, jotta saisimme hyvää mieltä? Aivan samoin kuin lähtemällä joogatunnille, voit lähteä life coach –tunnille, jossa aikatauluasi käydään läpi ja jossa opit sparraamaan asioitasi esimerkiksi työkavereiden tai perheen kanssa.

Ryhdy myös iltaisin miettimään, mitä sain tänään aikaiseksi, jotta opit huomaamaan ja arvostamaan aikaansaannoksiasi.

Eevi Teittinen

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi