Maija Lukkari-Nyman: Käytännöllisyys luo laadukkuutta asumiseen


Maijan Maailma -blogia kirjoittavalle, sisustuksen ja asumisen asiantuntija Maija Lukkari-Nymanille asunnot ja sisustus ovat intohimoja. Pohtiessaan tärkeimpiä asunnon ominaisuuksia, hän nostaa esille käytännöllisyyden, rakentamisen laadun sekä materiaalit.

”Luonnonmateriaalit voi kunnostaa ja korjata. Puulattian voi esimerkiksi hioa useita kertoja.” Huoltaminen tosin tulee jaksaa tehdä, jotta arvo säilyy.

Säilytystila on etenkin lapsiperheelle oleellinen seikka, ettei eteisestä lähtien asunnossa vallitse kaaos. Kaksi kylpyhuonetta taas helpottavat arkea, jotta aamut eivät ala jonotuksella. Ratkaisu nostaa perheasunnon arvoa.

”Erilaiset pohjaratkaisut ovat hyviä eri elämäntilanteissa.”

Lukkari-Nymanin mielestä asumisesta laadukasta tekee käytännöllisyys sekä oman silmän mukainen estetiikka. Hän suosittaa panostamaan valaistukseen, joka luo tunnelman: ”Törmään usein kivoihin asuntoihin, joissa on riittämätön valaistus.”

Ostaessa uutta asuntoa, kannattaa kunnon lisäksi kiinnittää huomiota, kuinka taloyhtiötä kokonaisuudessaan on hoidettu. Sen perusteella voi arvioida tulevien remonttien kustannuksia.

”Haluatko aivan pomminjäljiltä olevan taloyhtiön ihanimman asunnon vai hyvin hoidetun talon pommeimman asunnon?” Lukkari-Nyman jättää kysymyksen ilmaan.

Maija Lukkari-Nyman
VT, LKV, sisustussuunnittelija
Maijan Maailma LKV / Maijan Maailma KOTI /
Maijan Maailma MEDIA

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli