Maailman monipuolisimmat pienkuormaajat tulevat Ylöjärveltä


Iloisen vihreisiin Avant-pienkuormaajiin voi törmätä lähes kaikkialla maailmassa. Noin 90 prosenttia tuotannosta menee vientiin, ja erityisesti amerikkalaiset ovat tykästyneet niihin.

Korona siirsi Avant Tecno Oy:n 30-vuotisjuhlat syksyyn, mutta eipä niille olisi edes aikaa. Pienkuormaajia valmistuu kovalla vauhdilla 30 kappaletta päivässä, viikossa 150. Enemmällekin olisi kysyntää, mutta tuotantokapasiteetti ei anna myöten – vielä. Laajennussuunnitelmat ovat jo pitkällä.

”Aiomme lisätä kapasiteettia ja liikevaihtoa yli puolella tulevien kolmen neljän vuoden aikana”, kertoo yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Risto Käkelä.

Vuodesta 1991 lähtien Avant Tecno on valmistanut yli 55 000 pienkuormaajaa. Modernin ja pitkälle automatisoidun Ylöjärven tehtaan lisäksi yhtiöllä on myyntiyhtiöt Saksassa, Isossa-Britanniassa ja USA:ssa sekä maahantuontikumppaneita yli 55 maassa. Konserni työllistää lähes 300 henkilöä, joista noin 230 työskentelee Ylöjärvellä. ”Olemme onnistuneet saamaan hyviä tekijöitä ja yritämme olla kaikille mahdollisimman reiluja. Ehkä siksi vaihtuvuus on ollut vähäistä. Toki aina on pulaa osaavista työntekijöistä”, Käkelä jatkaa.

Vastaavaa tuotetarjontaa ei löydy muilta

Kun Käkelä 90-luvun lama-aikana pystytti yrityksen Ylö-Tehtaiden raunioille ja alkoi valmistaa pienkuormaajia, alku oli eloonjäämistaistelua. Rohkea veto lähteä vientimarkkinoille heti alkumetreillä kannatti, sillä jo ennen yksivuotisjuhlia Avant Tecno sai jalansijaa monessa maassa.

Vuosien mittaan Avantin käyttökohteet ovat laajentuneet viherrakentamiseen, kiinteistönhoitoon, maatalouteen, hevostalleille, pienrakentamiseen ja purkuun, teollisuuteen ja vapaa-aikaan. Kahdeksan mallisarjaa ja yli 200 erilaista työlaitetta mahdollistavat käytön monipuolisesti erilaisissa töissä, eikä vastaavaa tarjontaa ole yhdelläkään kilpailijalla. Ikävä kyllä kopioitakin löytyy.

”Olemme koko ajan kehittäneet uusia tuotteita ja parantaneet olemassa olevia. Tuotantoa on muokattu vastaamaan kysyntään niin, että pystymme rakentamaan koneita kilpailukykyisesti. Tämä on joukkuepeliä, jossa mukana ovat tuotekehitys, markkinointi, myynti ja tuotanto – ja kaikkien pitää pelata hyvin. Tähtäämme siihen, että koneemme on asiakkaan kannalta paras, joka markkinoilta löytyy”, Käkelä sanoo. ”Esimerkiksi USA:n markkinoilla Avant on täysin uudentyyppinen ja uniikki. Jenkit tykkäävät siitä, koska sitä on helppo ajaa ja sillä saa tehtyä kaikenlaisia hommia.”

www.avanttecno.com/fi

Jaa tämä artikkeli


Alueellinen kehitys, julkiset rakennukset