Maailman älykkäin sairaala Ouluun


Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP panostaa älykkääseen sairaalatoimintaan ja osaamiskeskuksiin. OYSin nuoren lääkärin erikoistumismahdollisuudet sisätaudeissa saivat täydet viisi tähteä koulutuspaikkakyselyssä. Parhaillaan erityisesti psykiatriassa ja anestesiassa on lääkärin tehtäviä tarjolla. 

Oulun yliopistollisen sairaalan OYSin muutosvisio ”maailman älykkäin sairaala” haastaa vahvasti niin uuden sairaalan rakentamista kuin yliopistollisen sairaalan toimintaa. ”Uusin teknologia ja modernit tilat ovat tärkeitä, mutta niin on myös ajantasainen osaaminen, käyttäjäystävällinen Esko-potilastietojärjestelmä ja ennen kaikkea asiakaslähtöinen hoito”, painottaa PPSHP:n vs. sairaanhoitopiirin johtaja, johtajaylilääkäri Juha Korpelainen. 

Viisi tähteä nuorilta erikoistuvilta lääkäreiltä 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tunnetaan innovatiivisena edelläkävijänä, jossa moniammatillisten tiimien työn positiiviset vaikutukset näkyvät niin potilaiden hoidon vaikuttavuudessa kuin opetussairaalana. Myös nuoret erikoistuvat lääkärit antavat täyden kiitoksen OYSille koulutusmyönteisyydestä. 

”Nuorten lääkärien yhdistyksen vuosittaisessa koulutuspaikkakyselyssä viiden tähden koulutuspaikkoja meillä olivat sisätautien erikoisalan lisäksi OYSin korva-, nenä- ja kurkkutautien yksikkö sekä pehmytkudoskirurgia”, kertoo vs. johtajaylilääkäri, hallintoylilääkäri Terhi Nevala. ”Meillä huomioidaan myös erikoistuvien lääkärien yksilölliset koulutustarpeet”, hän lisää. 

”Hyvääkin pitää kehittää. Oppiva organisaatio ja emotionaalinen ja sosiaalinen älykkyys ovat meillä osa älykästä sairaalakehitystä. Osaamiskeskuksia tulee vuoden alusta jälleen lisää: sydän-, neuro- ja syöpäkeskusten muodossa”, Korpelainen sanoo. 

Suomen robottikirurgian keskus & ensimmäiset kliinisen alan professuurit 

OYS:ssa aloitettiin ensimmäisenä sairaalana Suomessa jo kymmenen vuotta sitten robottiavusteinen gastroenterologinen kirurgia – nyt robotteja OYS:ssa on jo kolme. ”Kaksi roboteista on sellaista, joilla leikataan pehmytkudoskirurgiaa kuten tyrät, keuhkosyöpä, suolistosyöpä ja eturauhanen. Kolmannella robotilla leikataan tekoniveliä”, Korpelainen lisää. 

Oulun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on perustanut myös viisi uutta alaltaan määrittämätöntä, osa-aikaista professuuria. ”Uusien osa-aikaisten professuurien tavoite on tukea ja kehittää yliopistosairaalassa tehtävää tutkimusta ja tarjota kliinisille tutkijoille parempia mahdollisuuksia yhdistää potilas- ja tutkimustyö”, Nevala vahvistaa. 

Oulun seutu on hieno paikka asua ja työskennellä. Maailman älykkäin sairaala reagoi toimintaympäristön muutoksiin ja oppii jatkuvasti kehittyen. Yliopistosairaaloista uudet diagnoosi- ja hoitomuodot leviävät laajemmin suomalaiseen terveydenhuoltoon hyödyttämään koko väestöä. Oletko sinä tulevaisuudessa merkittävä osa tätä terveydenhuollon menestystarinaa? 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä