Lupa kuluttaa ja katsoa taas myönteisesti tulevaisuuteen


Erikoiskaupan Suhdanteet 2022 -seminaarin viesti on selkeä: valon määrä kaupassa on lisääntynyt ja kasvuvauhti on kova. Suomalaisten kuluttajien tileillä makaa sata miljardia euroa. 

ETU ry on erikoiskaupan etua ajava yhdistys, ja se järjestää vuosittain Suhdanteet -tapahtuman. Seminaari on erikoiskaupan tärkeimpiä kohtaamisia vuoden aikana, ja siellä Etuun kuuluville toimialayhdistyksille ja heidän jäsenyrityksilleen välitetään uusin tieto kaupan kehityksestä ja kuluttajien käytöksen muutoksista. 

Suhdanteet 2022 -seminaarissa lokakuussa Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus toi kuulijoille kirkasta valoa: koronapandemia on hiipumassa sitkeäksi epidemiaksi, ja sitä seuraava kuluttajien ostovoiman ja talouden kehittyminen on erittäin voimakasta. ”Ensi vuonna yksityinen kulutus kasvaa kovimpaan kasvuun yli kymmeneen vuoteen”, Brotherus ennustaa. 

Pandemian aikana sisustimme, remontoimme ja luimme. Yhteiskunnan jälleen avauduttua ostovoimaa on Brotheruksen mukaan valtavasti: ”Yksityisten kuluttajien tileillä makaa odottamassa kulutusta sata miljardia euroa. Kun ulos liikkeelle on taas lähdetty, halutaan uusia vaatteita ja asusteita. Rakentamisbuumin myötä muutetaan uusiin asuntoihin, jolloin tarvitaan uusia sisustustuotteita, huonekaluja ja elektroniikkaa. ” 

Tulevaisuustutkija Ilkka Halava päätyi puheenvuorossaan siihen, että erikoiskaupan vetovoima säilyy, kun kaupan väki toimii muutoksen arkkitehteina. ”Yhdysvallat on näyttänyt mallia, kuinka yksilöllisiä digitaalisia signaaleja hyödynnetään erikoistavarakaupassa entistä tarkemmin ja nopeammin.” Halavan mukaan yhä useammin ensimmäinen kontakti tuotteeseen tai palveluun on digitaalinen, mutta kaupassa tapahtuvissa kohtaamisissa on erinomainen tilaisuus tuottaa kuluttajalle lisäarvoa. 

EDUN MERKITTÄVÄ ROOLI ERIKOISKAUPAN KEHITYKSESSÄ 

ETU:n riveissä juuri aloittanut media- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Sami Sykkö nappaa kiinni ajatuksesta, että kauppa toimii muutoksen arkkitehtina. Hänen mukaansa erikoiskaupan on kyettävä ennakoimaan, mitä ja miten asiakkaat haluavat ostaa – ja luotava kohtaamisia ja sisältöä ihmisten elämään. Siinä työssä ETU on mukana. ”Me pyrimme auttamaan erikoistavarakauppaa olemaan nyt ja tulevaisuudessa mahdollisimman vetovoimainen sekä yrityksille, yrittäjille että työntekijöille.” 

Kivijalkakauppa on aina ollut tärkeä asiakkaille ja kaupunkilaisille, ja jatkossa se on sitä jopa aiempaa enemmän. ”Kaupoissa toteutetaan asiakkaiden unelmia. Erikoiskaupoilta halutaan uudenlaisia palveluita, elämyksiä ja kokemuksia. Yhä useammin esimerkiksi vaateostosten yhteydessä nautitaan kahvia tai lounasta”, Sykkö konkretisoi. 

ETU on keskittynyt ajamaan nimenomaan erikoiskaupan etua. ”Pyrimme edistämään erikoiskaupan kaipaamia innovaatioita, ajamaan kaupan kannalta tasapuolista verotusta ja osaltamme varmistamaan, jotta jatkossakin erikoistavarakaupoissa on osaavaa työvoimaa”, Sykkö muistuttaa. 

Tutustu tarkemmin: www.etu.fi

Jaa tämä artikkeli


Kaupan Alan Tulevaisuus