Luotettavaa ketteryyttä talotekniikkaan


LVISA-suunnittelussa parhaat tekijät erottuvat ihmislähtöisellä tekemisellään. Osa talotekniikan suunnittelutoimisto Hepaconin asiakkaista on pysynyt kelkassa aina yrityksen vuonna 1978 perustamisesta asti. Aina rekrytoinnista lähtien toteutettava asenne on tehnyt vaikutuksen.

Toimiva talotekniikka parantaa sekä asumis- että työhyvinvointia merkittävästi. Tavalliselle tallaajalle alan osaajat eivät välttämättä toisistaan kummemmin erotu.

“Eri yritysten tarjoamat tekniset ratkaisut voivat hyvinkin muistuttaa toisiaan”, toteaa Hepaconin toimitusjohtaja Otto Jokinen.

“Alalla erottaudutaan ennen kaikkea sillä, miten asiakastyö hoidetaan.”

“Alalla erottaudutaan ennen kaikkea sillä, miten asiakastyö hoidetaan.”

Talotekniikan kokonaisvaltaisesta suunnittelutoimisto Hepaconista löytyy perinteisen LVISA-osaamisen lisäksi lähes 20 sähkösuunnittelijaa. Yritys toteuttaa myös talotekniikan valvontaa työmailla.

“Asiakkaat ovat ajoittain kysyneet meiltä jopa arkkitehtiä mukaan. Sekin hoituu yhteistyökumppaniemme kautta”, Jokinen toteaa.

Videoyhteydellä keskusteluun liittyy Hepaconin Oulun aluejohtaja Anssi Luoma. Maantieteellinen ulottuvuus on Helsingissä päämajaa pitävälle yritykselle tärkeä osa kasvua. Laajan valtakunnallisen toiminnan merkkinä on jo entuudestaan vaikkapa Inarissa sijaitsevan Saamelaiskulttuurikeskuksen RAUsuunnittelu Helsingistä käsin vuonna 2012.

“Pääosa asiakkaistamme toimii pääkaupunkiseudulla. Joukosta löytyy silti paljon muun muassa elintarviketeollisuuden toimijoita, joiden kohteet voivat sijaita oikeastaan missä vain”, Luoma kertoo.

“Aluetoimiston myötä pyrimme tietysti luomaan myös uusia asiakassuhteita pohjoisemmassa Suomessa.”

Hepaconilla kaikki osallistuvat projektityöhön. Kuvassa toimitusjohtaja Otto Jokinen ja LVI-suunnittelija Joel Manninen

Hyvä henki lähtee työyhteisöstä

Kiinteistöjen ja järjestelmäratkaisujen energiasuunnittelu omana tieteenhaaranaan on viime aikoina kasvanut merkittävästi. Mitä aiemmin energiasuunnittelija pääsee kokonaisvaltaisesti vaikuttamaan kiinteistön energiaratkaisuihin, sen parempi. Koska tieto on alalla pärjäämisen elinehto, Hepacon myös ohjeistaa asiakkaitaan alati tiukentuvan regulaation aikana.

Jokinen ja Luoma puhuvat itsestään ja kollegoistaan luottokonsultteina. Työyhteisön positiivinen henki loistaa niin asiakkaan kuin työkaverien suuntaan.

“Kun palkkaamme ihmisen, on asiantuntemuksen taso tietysti tärkeää. Lopulta kuitenkin ratkaisee asenne”, Jokinen painottaa.

“Olemme pyrkineet pitämään yllä hyvää henkeä myös haastavissa tilanteissa, kuten tekijöiden vaihtaessa työpaikkaa. Olemme myös toivottaneet monta kilpailijalla käynyttä työntekijäämme takaisin”, Luoma lisää.

“Meidän tekemisen meininkiin kuuluu se, ettemme jää murjottamaan.”

www.hepacon.fi

 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi