Luota suolituntumaasi


Olen antanut urani aikana kasoittain uravinkkejä työnhakijoiden, puolituttujen ja toimittajien pyynnöstä.

Se saa minut kiemurtelemaan joka kerta. Yksinkertaistamalla jokaisen erilaisia uratilanteita ja -tavoitteita “kaikki tilanteet ratkaiseviksi universaaleiksi vinkeiksi”, ollaan metsässä nopeammin kuin puu on ennättänyt kaatua. 

On kuitenkin kaksi vinkkiä, jotka toimivat lähes aina. Olen todistanut näiden voiman monta kertaa omilla mittareillaan menestyneiden ja onnellisten ihmisten elämässä sekä omalla urallani. 

Ensimmäinen ja tärkein on suolituntuma, gut feeling. Meidän jokaisen sisällä asuu viisaus – sinun oma viisautesi. Luota siihen. Luota suolituntumaasi. Jos kehosi viestittää, että on aika pysähtyä, tähän tilaisuuteen kannattaa tarrata kiinni, tai tuon henkilön kanssa ei kannata rakentaa yhteistyötä, luota ääneesi. Jos et tiedä mitä viisautesi sanoo, nuku yön tai useamman yli ja käytä aikaa tutustuaksesi itseesi. Se on yksi parhaista investoinneista, jotka voit elämäsi aikana tehdä. 

Toinen on kerätä ympärillesi ihmisiä, jotka haluavat sinulle hyvää silloinkin kun olette eri mieltä. Ei ole juuri mitään arvokkaampaa kuin ihmiset, jotka eriävistä mielipiteistään tai elämänkatsomuksistaan huolimatta haluavat toisilleen aidosti hyvää. Silloin tiedät olevasi oikeiden ihmisten parissa. 

Suolituntuma ja hyvät ihmiset. Siinä se. 

Saana Rossi Kirjailija, advisor, puhuja – ex HR-johtaja 

Jaa tämä artikkeli


Ura & Vaurastuminen