Luonto vahvasti Naantalissa Asuntomessujen yhteisenä nimittäjänä


Ensi kesänä Naantalissa järjestettävien Asuntomessujen vetovoimana ovat Lounatuulen uniikki saaristoluonto lähellä Muumimaailmaa ja Kultarantaa sekä mahdollisuus tutustua messualueen venesataman venenäyttelyyn. 

Ensi kesänä Asuntomessut järjestetään ensimmäistä kertaa saaressa. Toki paikan päälle pääsee siltaa pitkin, mutta presidentin kesäasunnon läheisyydessä sijaitseva jylhäluontoinen messualue on uniikki ja se pitää ehdottomasti kokea paikan päällä. Arkkitehti Oscu Uurasmaan suunnittelema Lounatuulen asuntomessualue tulee epäilemättä kuulumaan niihin, joihin suurin osa kävijöistä haluaisi muuttaa asumaan. 

”Luonnon kunnioitus pääteemana tarkoittaa mm. sitä, että saaren alkuperäinen luonto näkyy myös messutalojen pihoissa. Ne suunnitellaan alkuperäisiä maastonmuotoja mukaillen ja kasvillisuutta mahdollisuuksien mukaan säilyttäen”, kertoo projektipäällikkö Timo Tirri. 

Jos omavarainen hybridi-sähköntuotanto alkaa olla jo arkipäivää uustuotannoissa, niin Naantalissa Asuntomessujen toinen erikoisuus tulee olemaan puu- ja hirsitalojen määrä: kerrostaloja Lounatuuleen ei nouse lainkaan, rivi- ja paritaloja kylläkin. ”Messujen 20 omakotitalosta peräti kuusi ovat hirrestä. Modernit hirsitalot istuvat luontevasti saareen”, Asuntomessujen projektikoordinaattori Nina Hietala jatkaa. 

Lounatuuli rakentuu Matalahden rantaan, johon rantapuiston lisäksi tulee venesatama. ”Lounatuuli on rauhallinen ja luonnonläheinen asuinalue. Silti kaupungin palvelut ovat lähellä eikä Turkuunkaan ole pitkä matka. Ainutlaatuinen sijainti saaressa mahdollistaa töihin lähdön vaikkapa veneellä ja tarjoaa upeat puitteet etätyölle. Lounatuulesta on helppo lähteä golfaamaan, melomaan tai marjametsään – virkistysmahdollisuudet ovat melkein kotioven takana”, Timo Tirri lisää. 

Naantalin Luonnonmaa laajenee lisää lähitulevaisuudessa niin asumiskapasiteetiltaan kuin palvelutarjonnaltaankin. ”Luonnonmaalle nousee myös uusi Rymättyläntien eteläpuolelle rakentuva Aurinkotuuli-asuinalue, jonka ensimmäiset 13 omakotitonttia olivat haettavissa loka-marraskuussa. Alueelle on tulossa lisää tontteja myyntiin vuoden 2022 aikana”, Tirri paljastaa. 

Messuille liikkuminen järjestetään joustavasti. ”Paikalle pääsee näppärästi Fölillä, sillä Naantaliin tulevien bussien päätepiste siirtyy messujen ajaksi messuportille”, Nina Hietala vinkkaa.

Perheystävällinen Luonnonmaa 

Asuntomessualue Lounatuuli on Luonnonmaan käyntikortti, mutta vain yksi sen uusista asuinalueista. Kaupunki panostaa Luonnonmaan palveluiden keskittämiseen helpottaakseen perheiden arkea. 

”Alueen sydän, Luonnonmaan Perhetalo, on hyvä esimerkki varhaiskasvatuksen ja opetuksen uusista tiloista, joista lasten ja perheen palvelut on koottu saman katon alle. Perhetalon avoin monitoimitila palvelee päiväsaikaan kohtaamispaikkana myös muita kuntalaisia mm. ruokapalveluiden ja kokoustamisen merkeissä. Luonnonmaalle rakentuu lisäksi uusi kauppa sekä liikennemyyntiasema”, kertoo Naantalin sivistysjohtaja Kimmo Kuusimäki. 

SEURAA 

#ASUNTOMESSUT2022 JA 

#ASUNTOMESSUTNAANTALISSA2022 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi