Luonnollista hyvinvointia ja kiireetöntä tunnelmointia Wild Taigan alueella


Wild Taiga kutsuu hyvinvointilomalle kauas arjen kiireistä. Kuhmossa, Suomussalmella ja lähialueilla on tarjolla ikimuistoisia elämyksiä ympäri vuoden. 

Patikointia raikkaana syyspäivänä, tunnelmointia leirinuotiolla, hyvinvointia luonnosta ja paikallisia makuelämyksiä. Irtiottoa arjesta kaipaavalle Wild Taigan alue luonto- ja kulttuurielämyksineen Kainuussa ja lähiseuduilla on täydellinen valinta. Voit räätälöidä itsellesi sopivan kokonaisuuden yli 50 yrityksen tarjonnasta tai valita suosikkisi valmiiden lomapakettien joukosta. 

Lumoavaa luontoa ja hemmottelua kaikille aisteille 

Suomen tuorein kansallispuisto Hossa sopii luonnonystävän lomakohteeksi vaikkapa pidennetyn viikonlopun viettoon. 90 kilometrin polkuverkosto tarjoaa runsaasti patikointimahdollisuuksia, ja talvella lumisen metsän hiljaisuuteen voi sukeltaa lumikenkäillen tai hiihtäen. Hossassa majoitut mökissä tai lomahuoneistossa kätevästi aivan kansallispuiston äärellä. 

Jos mielit pidemmälle reissulle, lähde vaikka kiertomatkalle Wild Taigan alueelle. Kuhmossa sijaitsevat Ystävyyden puiston kohteet ja niiden ruuhkattomat retkeilyreitit houkuttelevat koskemattoman erämaaluonnon syliin. Suomussalmelta löytyy Hossan lisäksi muitakin kiinnostavia luontokohteita, kuten Martinselkosen luonnonsuojelualue itärajan tuntumassa. Ota ilo irti aktiviteeteista omatoimisesti tai oppaan johdolla – voit kokeilla läskipyöräilyä, melontaa, koskikelluntaa ja paljon muuta. 

Luontoretkien vastapainoksi voit rentoutua hemmotteluhoidoissa ja nauttia kulttuurista, kuten Kuhmon Talvi -tapahtumasta helmikuun parhaiden hiihtokelien aikaan. Entä miltä kuulostaisi yrttiporekylpy, turvesauna tai perinnehoidot? Savusaunan lempeisiin löylyihin pääset muun muassa Lentiiran Lomakylässä, Loma-Hossassa ja Arolan tilalla. Kokonaisvaltaista hyvinvointilomaa varten voit varata esimerkiksi Hotelli Kalevalan romanttisen hemmottelupaketin kahdelle tai majatalosta majataloon -matkan, jonka aikana tutuksi tulevat myös karjalaiset perinneherkut.

Tutustu alueen matkailutarjontaan tarkemmin osoitteessa www.wildtaiga.fi.

Artikkeli on toteutettu Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet -rahoituksella.

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika