Luomua pöytään – ekologisesti


Kotimaiset laadukkaat raaka-aineet ovat onnistuneen ruuanlaiton perusta Ekologisesti tuotetuista Lassen Luomun luomutuotteista eli kirsikkatomaateista, kurkuista, yrteistä ja salaateista saa maistuvaa ja terveellistä ruokaa arkeen ja juhlaan.

Kulmalan Puutarha Salossa tuottaa Lassen Luomun korkealaatuisia luomuvihanneksia. Lasse Kulmalan vuonna 1977 perustama tila on tarjonnut vuodesta 1995 lähtien laajan valikoiman luomuviljeltyjä salaatteja, yrttejä, kurkkua ja kirsikkatomaattia.

Lasse Kulmala työskentelee edelleen yrityksessä, mutta hänen tyttärensä Jetta Kulmala vastaa nyt koko yrityksen toiminnasta.

”Toimitamme Lassen Luomu -tuotteita eri kaupparyhmittymille ympäri maata. Puhtaan, suomalaisen ruuan tuottaminen on meille kunnia-asia. On hienoa kasvattaa ja tuottaa laadukkaita kasviksia luomua ja kotimaisuutta arvostaville kuluttajille”, Jetta Kulmala kertoo.

Luomutuotanto vaatii monipuolista taitoa ja asian ymmärrystä eli juuri puutarhatuottajat työllään ja osaamisellaan ”tekevät tuotteet”.

”Kaikki tuotteemme ovat luomutuotteita. Luomuvihannesten ja -yrttien maku ja terveellisyys kiinnostavat kuluttajia ja tuotteiden arvostus on kasvanut. Kuten Lasse sanoo, luomussa maistuu menneisyys ja tuoksuu tulevaisuus”, Kulmala mainitsee.

”Lassen luomussa maistuu menneisyys ja tuoksuu tulevaisuus”

Ekologinen kokonaisuus

Luomuviljelyn lisäksi Lassen Luomu korostaa kaikessa toiminnassaan yleistä ekologisuutta ja koko toimintaprosessin vastuullisuutta.

”Myymme kirsikkatomaatin muovisten pakkausten sijaan kartonkirasioissa toukokuun alusta lähtien ja kurkkumme pakataan biohajoavaan muoviin. Salaatteihin on tulossa 100 % kierrätetystä muovista valmistetut ruukku ja suojapussi, jotka voi edelleen kierrättää muoviin”, Kulmala esittelee.

Lassen Luomun tuotannossa korostuu myös hiilijäljen pienentäminen. Kasvihuoneet lämmitetään bioenergialla eli kauran lajittelujätteellä ja puujätehakkeella. Yrityksen hiilijalanjälki on jo nyt puolet pienempi kuin kasvihuoneilla yleensä.

Salaattituotannossa ei käytetä hiilidioksidilannoitusta, ja ostettava sähkö on täysin vesivoimalla tuotettua. Kirsikkatomaattituotannossa käytetään lannoitteena ainoastaan pelletöityä kananlantaa.

Kulmalan mukaan heidän puutarhansa hiilijalanjäljen pienentäminen etenee suunnitelmallisesti koko ajan. Tavoitteena on vielä pienentää hiilipäästöjä muun muassa tuottamalla sähköä aurinkopaneeleilla. 

www.lassenluomu.fi

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle