LUO OMA POLKUSI


Olen parikymppisenä kipuillut todella paljon sen kanssa, löydänko omaa paikkaani liike-elämässä.

Henkilöbrändini on rohkea ja koin ennen diiliä, että se olisi joillekin konservatiivisemmille tahoille liikaa. Diilin aikana tajusin, että rohkea taustani oli itse asiassa avain koko kisassa menestymiseen, sillä olen jo nuorena joutunut opettelemaan seisomaan omilla jaloillani, omien valintojeni takana. Jos sitä omaa polkua ei löydy, sen voi aina luoda itse! 

Haluaisin kannustaa kaikkia naisia terveeseen röyhkeyteen ja häpeilemättömyyteen. En tarkoita tällä ylimielistä, jyräävää tai koppavaa asennetta, vaan sitä että omaa osaamista pitäisi aika ajoin uskaltaa mainostaa rohkeasti ja rempseästi. Kukaan ei tule kotoa hakemaan, vaan monet momentumit täytyy luoda itse! Tärkeintä olisi ennen kaikkea luottaa siihen omaan tekemiseen ja olla välittämättä soraäänistä, koska kielteisen palautteen määrä on vakio, eli lyttääjiä löytyy aina. 

Uskon itse vahvasti verkostojen voimaan. Osaamisen rinnalla on tärkeää olla luotettava ja hyvä tyyppi. Suomi on pieni maa ja hyvät sosiaaliset taidot omaaville osaajille on aina tarvetta. Nykyajan työmarkkinat ovat kieltämättä kovat, moni vastavalmistunut kipuilee sen ensimmäisen työpaikan kanssa. Haluaisin tässä kannustaa sinnikkyyteen ja pitkäjänteisyyteen. Se paikka löytyy kyllä! 

Minulle koulutus on antanut tietynlaisen turvaverkon ja taidon hallita kokonaisuuksia. Äitini aikoinaan sanoi, että kaikkea sinulta voidaan viedä, mutta koulutusta ei. Haluan kuitenkin painottaa, että ilman korkeakoulutustakin pärjää myös vallan mainiosti. Jokainen miljonääri, jonka tunnen, ei ole juurikaan kouluja käynyt. 

Tärkeintä on omaa urapolkua luodessa pysyä rehellisenä itselleen ja luottaa omaan intuitioonsa. Itsekkin kysyn aika ajoin itseltäni, että ”tuntuuko tämä hyvältä?”, ”haluanko tätä?”. 

Sointu Borg 

Toimitusjohtaja | Viphost Finland Oy

Jaa tämä artikkeli


Bisnes Talous ja johtaminen