Lumoava Hamina kutsuu päiväretkelle linnoitukseen, puutalokortteleihin & patikkapoluille


Haminassa on luontopolkuja niin mantereella kuin saaristossa. Teksti: Anita Heikkinen Kuvat: Haminan kaupunki

Vain tunti Helsingistä itään ja löydät Haminan idyllisen pikkukaupungin. Kauniit puutalokorttelit, upeat linnoitusvallit ja leppoisa aika merituulen tuoksussa tai metsän kätköissä vievät sydämesi. 

Haminan linnoituskeskustan kauniit kujat kutsuvat kävelylle.

Kun saavut Haminaan, pidä varasi – saatat ihastua vakavasti. Jos rakastat vaeltelua vanhoissa puutalokortteleissa ja haluat poiketa päivämatkalla myös merelle ja luontoon, Haminassa toteutat helposti kaikki toiveet. 

Haminan linnoituskeskustan puutalokortteleissa voit käyskennellä ihastellen vanhoja taloja sekä aistia vanhan kaupunginosan tunnelmaa. Vanhan kaupungin erikoisten, ympyränmuotoisten katujen keskipiste on Raatihuone, josta voit nähdä yhtä aikaa peräti kolmen eri kirkon tornit. 

Talojen nimet saavat mielikuvituksen laukkaamaan. Aladinin kaupunkipalatsin, Korttilan kulman ja Lebedeffin kauppakartanon kulmilla ovat lapsuutensa viettäneet mm. lasitaiteilija Tamara Aladin ja taidemaalari Hugo Simberg. Osa vanhojen talojen asukkaista saattaa avata puutarhojensa portit yleisölle kesän tapahtumien yhteydessä. Muulloin voit tutustua talojen tarinoihin opaskylteistä. 

Haminan päivämatkaan yhdistät helposti hurmaavat puutalokorttelit ja lumoavat luontopolut. 

Puutalokortteleista patikkaretkelle 

Haminan päivämatkaan yhdistät helposti pienen patikkaretken. Jos haluat pysyä keskustassa, valitse Linnoituspolku, joka kulkee puutalojen lomitse ja niitä ympäröivillä linnoitusvalleilla. Näet kaupungin uudesta perspektiivistä! 

Jos kaipaat metsän siimekseen, Portimon polut -retkeilyreitin lähin aloituspiste on vain 10 minuutin päässä. Pakkaa hyvät eväät ja nauti metsän tuoksusta, maisemista ja tauoista laavuilla. Mikäli taas mielit merelle, pääset Tervasaaren vierasvenesatamasta kesäisin ”tuurilla” eli vuoroveneellä Tammion ja Ulko-Tammion saariin. Tammiossa odottavat idyllisen kalastajakylän vehreät kujat ja Ulko-Tammiossa hieno luontopolku. Ulko-Tammio onkin osa itäisen Suomenlahden kansallispuistoa. 

Jos yksi päivä Haminassa ei riitä, voit aina yöpyä ja nauttia pidempään lumoavasta linnoituskaupungista meren äärellä!

Kesän 2020 vetonaulat & parhaat patikat 

  • Maailman suurin Suomen lippu 
  • Oiva Toikan 600 lasilintua pääkirjastossa 
  • Merellinen Tervasaari uimarantoineen 
  • Linnoituspolku kaupungin valleilla 
  • Portimon polut -retkeilyreitti 
  • Tammion ja Ulko-Tammion saaret 

visithamina.fi 

 

Jaa tämä artikkeli


Matkailu