Vaivattomasti uuden asunnon omistajaksi


Monelle ikääntyneelle asunnon vaihtaminen uuteen tulee jossain vaiheessa ajankohtaiseksi esimerkiksi hissittömyyden tai liiallisten neliöiden vuoksi. Vanhan asunnon myyminen ja uuden ostaminen saattaa tuntua hankalalta, ja moni pelkää joutuvansa kahden asunnon loukkuun. Siksi uuden asunnon ostoa lykätään usein turhan pitkään.

“Kun asunto ostetaan uudesta rakennuksesta, se varataan ennakkomarkkinointivaiheessa, jolloin asukkaalle jää noin 1,5–2 vuotta aikaa muuttoon. Siinä ajassa ehtii hyvin myydä vanhan asunnon”, myyntipäällikkö Sari Lähde muistuttaa.

“Pyrimme tekemään asunnon vaihtamisesta asukkaalle turvallista.”

Ennakkovarausvaiheessa ei tarvitse myöskään suuria summia rahaa, sillä aluksi asunnosta maksetaan vain noin 1500 euron varausmaksu. Kaupantekovaiheessa, kun rakennukselle on saatu rakennuspäätös ja pankista turva-asiakirjat, tuleva asukas maksaa Lujatalon tuotannosta 25 prosenttia asunnon myyntihinnasta. Jos asunnon velaton hinta on esimerkiksi 150 000 euroa, myyntihinta sille on 45 000 euroa. Loput maksetaan vasta muuttovaiheessa.

Lujatalon uudisrakennuksesta asunnon ostavan ei tarvitse huolehtia myöskään siitä, saako vanhan asunnon myytyä oikea-aikaisesti. Lujatalon käyttämät välittäjät auttavat ja huolehtivat asuntokaupan oikea-aikaisesta ketjuttamisesta. Uutta asuntoa etsiessä asiakas pääsee halutessaan tutustumaan vastaavan tyyppisiin koteihin ja vaikuttamaan tulevan asunnon materiaalivalintoihin.

“Pyrimme tekemään asunnon vaihtamisesta asukkaalle turvallista. Uudisasunnoissa asunnon vaihtoon on aikaa, pääomaa ei tarvitse sijoittaa niin paljon ja suuria remontteja ei tule pitkään aikaan”, Lähde sanoo.

Hän kannustaa vaihtamaan asunnon hyvissä ajoin, kun pystyy vielä itse päättämään ja vaikuttamaan asuntoon ja sijaintiin. Monelle ikääntyneelle asuminen turvallisessa ympäristössä hyvien palvelujen lähellä on tärkeää. Uudet asunnot ja asuntoalueet pyritään rakentamaan palveluiden ja kulkuyhteyksien äärelle tai niiden läheisyyteen.

Uudessa asunnossa asuminen on myös huoletonta, sillä korjauksia ei pitäisi tulla pitkään aikaan, ja asunnot on suunniteltu iäkkäiden tarpeet huomioiden. Kylpyhuoneessa, eteisessä ja keittiössä pääsee liikkumaan tarvittaessa myös pyörätuolilla ja rollaattorilla, keittiön tasot ja kaapistot voidaan suunnitella lisätyönä matalammiksi eikä huoneiden välillä ole korkeita jalkalistoja. Lujatalon useimmissa uudisasunnoissa on huomioitu myös yhteisöllisyys esimerkiksi yhteisinä kerho- ja saunatiloina sekä piha-alueina.

www.lujatalo.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Asuminen Koti ja sisustus