Lujatalo menee kohti ekologisempaa rakentamista


Rainer Noppa Lujatalon projektipäällikkö: 

Vantaan Koivukylään valmistuu vuonna 2021 loppuun mennessä pilottihanke, jossa on eri toimijoiden kanssa selvitetty muovien tehokasta kierrätystä ja pakkausten sisältämää muovia. 

Muovijätteen keräyksen tasoa ja tehokkuutta on työmaalla nostettu kouluttamalla henkilöstöä ja aliurakoitsijoita kehittämään keräysjärjestelmiä sekä lajittelemaan selkeämmin eri muovilaatuja, joita voidaan paremmin hyödyntää kierrättämisessä ja jatkojalostuksessa.

Hankkeen taustalla on ympäristöministeriön muovitiekarttaprojekti, jolla pyritään edistämään rakentamisen vähämuovisuutta vähentämällä ja kierrättämällä pakkausmuovia sekä oppia ymmärtämään rakennusmateriaalien ”muovisuutta” ja tuntemaan vähämuovisempia tai muovittomia vaihtoehtoja.

Lujatalossa laajaa kehitystyötä

Lujatalossa tehdään laajalti kehitystyötä ekologisuuteen liittyen ja vähämuovisuuden tutkimista jatketaan seuraavassa alkavassa hankkeessa toimijoiden ja tilaajan kanssa. Jatkopilotissa perehdymme tarkemmin eri rakennusmateriaalien vähämuovisuuteen sekä vaihtoehtoihin, joiden toiminnalliset ominaisuudet täyttävät halutun tavoitteen suunnittelussa ja jotka ovat toteutuskelpoisia käyttötarkoitukseensa tuotetta heikentämättä.

Tavoitteena on saada aikaan työmaa-aikaiseen toimintaan sekä suunnitteluvaiheeseen ohjeistusta siitä, miten voimme erilaisilla materiaalivalinnoilla vaikuttaa kokonaisuutena rakennuksen vähämuovisuuteen, kierrättämiseen sekä hiilijalanjälkeen sekä samalla kaikkien rakentamiseen osallistuvien kuten tuotevalmistajien osalta edesauttaa pakkaus- ja materiaaliteollisuuden tuotekehitystä.

Uudenmaan asuntotuotannon myyntipäällikkö Sari Lähde: 

Uudenmaan alueen asuntokauppa on käynyt erinomaisesti, jopa niin, että kysyntää on enemmän kuin tarjontaa. Tärkeänä kriteerinä sekä omaan käyttöön asuntoa ostavalle että sijoitusasuntoa hankkivalle on asunnon sijainti. Lujatalolla katsotaankin, että asunnot rakennetaan hyvien kulkuyhteyksien varrelle ja palveluiden läheisyyteen. Lujakotien pohjaratkaisut on tarkkaan suunniteltu moneen elämäntarkoitukseen sopiviksi sekä pintamateriaalit Skandinaavisen raikkaiksi ajan hetken mukaisiksi. 

Lujakotimyyjä: Taru Vainio-Kaski 

Lujakoti-asuntomyyntimme on Sinua varten, ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä juuri sinun asuntoasioitasi. sähköpostiosoite: lujakotimyynti.espoo@luja.fi

Liittymällä VIP-asiakkaaksi saat tiedon uusista kohteista ennen varsinaista ennakkomarkkinoinnin aloitusta. Liity listalle: www.lujakoti.fi

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus