LPG-kuntoutus – Active Life optimoi ortopedin kädenjäljen


Alaset Import Oy:n toimitusjohtaja Raimo Alasella oli pitkä ura fysioterapian ja urheilun parissa jo ennen LPG-edustustaan.

Active Life -kuntoutus nopeuttaa merkittävästi potilaan toipumista leikkauksista.

”Leikkaus poistaa toimintakykyä heikentävän vian, mutta ilman varhaista kuntoutusta toipuminen viivästyy. Lääkärin kontrollissa 2-3 kk:n kuluttua liikkuvuudessa ja koordinaatiossa havaitaan puutteita, arpikudosta on muodostunut leikatulle alueelle ja sairasloma jatkuu. Silloin ollaan pahasti myöhässä”, toteaa fysioterapeutti Raimo Alanen. 

”Active Life -konsepti on kehitetty ortopedien ja kuntoutusalan ammattilaisten kanssa Ranskassa ja olemme ottaneet sen käyttöön Suomessa. Tämä tehokas kuntoutuskonsepti alkaa 60 päivää ennen operaatiota jatkuen mahdollisimman pian leikkauksen jälkeen. Kuntoutus toteutetaan ranskalaisella teknologialla, Huber ja Cellu M6 -hoitolaitteella. Suomessa LPG-hoitoa on käytetty post-operatiivisesti jo 20 vuoden ajan.” 

Lonkkakipupotilaalla kivut estävät pitkään liikunnan harrastamisen, jolloin mikään ei oikein suju. Koordinaatioon tulee väkisin puutteita ja lihasvoima vähenee. Huber on loistava vaihtoehto kuntoutumiseen: oskilloiva alusta mahdollistaa kuntoilun hienovaraisen liikkeen avulla, se parantaa potilaan proprioseptiikkaa, tasapainoa, keskivartalon hallintaa, lihasvoimaa ja koordinaatiota. 

”Tämä kaikki on tärkeää, koska harjoittelu jättää muistijäljen josta on hyötyä post-kuntoutuksessa. Kuntoutus jatkuu jopa 60 pv leikkauksen jälkeen, kertoo Raimo Alanen. Huberissa on myös testausjärjestelmä, jonka avulla arvioidaan kuntoutujan toiminnallisuutta, liikkuvuutta, kävelyä, koordinaatiota, tasapainoa, voimaa sekä keskivartalon stabiliteettia.” 

Tuomo Yli-Jaskari, fysioterapeutti Fysiokipinässä luottaa Huberin monipuoliseen teknologiaan.

Kipuun LPG-hoitoa Cellu M6 laitteella 

Hoitomenetelmä patentoitiin jo v. 1986 post-operatiiviseen kuntoutukseen ja on käytössä maailmanlaajuisesti. Mekaaninen mobilisointi vilkastuttaa aineenvaihduntaa, ehkäisee fibroosia sekä stimuloi fibroplasteja tuottamaan kollageenia ja elastiinia, jolloin vaurioitunut kudos palautuu liikkuvaksi ja elastiseksi. Tieteellisiä tutkimuksia on 145. 

Active Life -kuntoutuksella optimoidaan tulokset, nopeutetaan potilaan toipumista ja vältytään pitkiltä sairaslomilta. Potilas voi palata työelämään jopa kuukausia aikaisemmin. 

www.alasetimport.fi 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi