Löydä sisäinen motivaatiosi ja oma lajisi


Hyvä olo ei ole kaikille itsestäänselvyys. Joillekin omasta kunnosta ja terveydestä huolehtiminen on helpompaa ja luonnollisempaa, kun toiset taas joutuvat tsemppaamaan itseään useamman kerran vuodessa. Mistä tämä johtuu? Mikä olisi se todellinen liikkeelle paneva voima, joka innostaisi meidät huolehtimaan omasta hyvinvoinnista – päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen?

 

Mitä liikkuminen sinulle merkitsee? Onko hyvä kunto tai terveys tärkeitä? Vai haluatko vain rentoutua ja tuulettua arjen mietteistä? Kun liikunnasta saa onnistumisen kokemuksia riittävän usein, sisäinen halu kuntoiluun syttyy helpommin. Liiallinen rehkiminen alkutaipaleella tai pakonomainen liikunta eivät sitä ole. Ei myöskään kannata miettiä, mikä laji olisi hieno tai supertehokas, vaan miettiä, millainen laji innostaa ja mitä jaksaisi harrastaa mahdollisimman pitkään. Tärkeintä ei ole hikinen puurtaminen, vaan että saa hyvän mielen. Kun alkaa liikkua sopivin askelin edeten, kuntoilusta tulee mukava arjen rutiini, josta ei halua enää luopua.

Liikunta osaksi arkea

Into elämäntapojen parantamiseen syttyy nopeasti, mutta alkuinnostuksen jälkeen saattaa motivaatio lopahtaa. Kiireiseen ja stressaavaan arkeen on vaikea saada sovitetuksi liikuntaharrastusta. Viikosta kyllä yleensä löytyy helposti liikunnalle aikaa, kun suunnittelee viikko-ohjelman etukäteen ja laittaa ajat kalenteriin. 2–3 tuntia viikossa oman hyvän olon eteen on vähän.

Vähästäkin liikkumisesta on hyötyä

Kuntoilu ei ole kiinni pienistä tauoista. Jos joku kerta jää väliin, se ei haittaa. Yksikin kerta on parempi kuin nolla. Jokainen liikuntakerta antaa paremman olon ja auttaa jaksamaan paremmin. On tärkeää olla itselleen armollinen. Jos tänään ei innostu lähtemään treenaamaan, voi mahdollisesti jaksaa tehdä 10 minuutin iltakävelylenkin? Tai jos arki-iltana ei ehdi kuntoilemaan, liikkua voi myös aamuisin tai viikonloppuisin tai tehdä sopivaa hyötyliikuntaa. Kiireelle ei kuitenkaan pidä antaa liian helposti periksi. Esteitä liikkumiseen tulee aina silloin tällöin. Ne voi kutenkin hyväksyä tai sitten keksiä niihin jonkun uuden ratkaisun.

Me autamme liikkeelle

Meidän liikuntatarjontamme on laaja ja kynnys tulla on matala eli kaikki ovat tervetulleita! Rapakuntoinen on hyvin mieluisa asiakas, sillä henkilökuntamme suurin palkkio tulee siitä, kun saa aloittelijan innostumaan liikunnasta. Jos et tiedä, miten aloittaa, tule kysymään meiltä. Löydämme sinulle sopivan vaihtoehdon yhdessä.

Kohtuullinen kunto auttaa jaksamaan

Paremmasta kunnosta on hyötyä aina. Parempikuntoinen jaksaa tehdä työaskareet väsymättä ja myös vapaa-ajanrientoihin jää enemmän energiaa. Erinomainen kunto ei tarvitse olla. Vähäinenkin liikunta vaikuttaa terveyttä edistävästi. Jokainen askel tai liike on kohti parempaa. Niitä siis vain lisää!

”Liikkuva ihminen keskittyy tekemiseen ja menemiseen. Keho muuttuu kulkuvälineeksi. Ulkonäkö menettää merkityksen, keholliset tuntemukset ja kokemukset nousevat päällimmäiseksi.” (lähde: Sara Heinämaan & Co. kirja, Ruumiin kuvia)

Tutustu tarkemmin: www.urheiluhallit.fi

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvoiva Suomi