LOVIISAN ASUNTOMESSUTONTTIEN HAKU ON AUKI – ASUNTO MEREN RANNALLA ON ENEMMÄN KUIN KOTI


Merenrantatontti alle sadan tonnin ja alle tunnin päässä pääkaupungista. Voiko se olla mahdollista? Kyllä voi, Loviisassa. Vuoden 2023 asuntomessualue tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden asukkaalle ja rakentajalle.

”Monet ovat sitä ihmetelleet, että voiko tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta tosiaan saada näin halvalla merenrantatontin”, Loviisan vuoden 2023 asuntomessujen projektipäällikkö Niina Okkonen naurahtaa.

Kuningattarenranta on Loviisan uusi, merellinen asuinalue, joka toimii myös vuoden 2023 asuntomessujen näyttämönä. Alue on ainutlaatuinen, sillä meren läheisyyden lisäksi myös kaikki keskustan palvelut ovat kävelymatkan etäisyydellä.

Oman erityismausteensa antavat lähistön 1700-luvulta peräisin olevat bastionit.

Kuningattarenrannan pientalotonttien ja yhtiömuotoisten tonttien haku avautui maaliskuussa.

Projektipäällikkö Niina Okkonen iloitsee, että Loviisan asuntomessualue on herättänyt runsaasti kiinnostusta.
AINUTLAATUISIA MAHDOLLISUUKSIA SUUNNITTELIJOILLE

Kuningattarenrannan messualue tarjoaa rakennuttajille ja arkkitehdeille ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella uudenlaista, korkeatasoista asumista, jonka elinkaari olisi mahdollisimman pitkäikäinen ja joka sopii merelliseen ja luonnonläheiseen miljööseen.

”Me ajattelemme, että koti on enemmän kuin pelkkä asunto. Se voi soveltua etätyön tekemiseen tai yritystoiminnalle. Se voi olla sekä koti että vapaa-ajanasunto. On järkevää miettiä tilojen muunneltavuuteen uusia näkökulmia, jolloin taloa ei tarvitse aina remontoida tarpeiden muuttuessa”, Okkonen sanoo.

”On mietittävä miltä talot ja pihat näyttävät iltavalaistuksessa vastarannalta nähtynä. Tai saavuttaessa illan pimentyessä mereltä kotirantaan.”

VALAISTUKSELLA ON VÄLIÄ

Loviisanlahden toisella puolella sijaitsee historiallinen Alakaupunki. Talosuunnitelmissa on mietittävä miltä talot ja ennen kaikkea pihojen valaistus näyttävät myös vastarannalta katsottuna.

Tai saavuttaessa illan pimentyessä mereltä kotirantaan.

”Valaistuksen merkitys korostuu tällaisessa ympäristössä. Valaistuksella luodaan tunnelmaa, turvallisuutta, mutta myös korostetaan ja nostetaan esiin pihojen luontoarvoja”, Okkonen huomauttaa.

Hänen mielestään ulkovalaistukseen kiinnitetään yllättävän vähän huomiota tämän päivän rakentamisessa, ja tässäkin Loviisan Kuningattarenranta haluaa olla edelläkävijä.

”Ja koska merellä ja luonnolla on merkitystä, vaalimme ekologista rakennustapaa ja luonnollisia rakennusmateriaaleja”, Niina Okkonen muistuttaa.

Loviisan Kuningattarenranta
  • Alueella järjestetään asuntomessut 2023.
  • Pientalotontteja 17, joista omarantaisia on 10. Yksi tonteista varattu ryhmärakentamiselle.
  • Tonttien hinnat alkaen 27 500 euroa.
  • Alueelle on suunniteltu myös kelluvien asuintalojen kortteli ja kelluva uima-allas.
  • Tonttien hakuaika 30.4.2021 saakka.
  • Lisätietoja: www.kuningattarenranta.fi tai Niina Okkonen, 044 505 1972
  • niina.okkonen@loviisa.fi
Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021