Loimaa tarjoaa kasvun paikkoja


Varsinaissuomalaisesta, 9-tien ääreen sijoittuvasta Loimaan kaupungista on muodostunut koti monille menestyville yrityksille. Alueella on esimerkiksi erittäin vahvaa teknologiateollisuutta. Loimaan seutu tunnetaan myös vahvasta maataloudestaan. 

Loimaan kaupungin kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen ja Turun kauppakamarin hallituksessa vaikuttava Pekka Heikonen iloitsevat Loimaan yritysten menestyksestä. 

Kaupungin liiketoiminnan vetureita ovat kymmenkunta 20–100 miljoonan euron liikevaihtoa tekevää vientiyritystä. Yksi niistä on Heikosen luotsaama automatisoituja hitsaus- ja tuotantoratkaisuja valmistava perheyritys Pemamek Oy. Teollisuuden monipuolista kasvua alleviivaa myös viime vuosina muodostunut lemmikkiruokateollisuuden keskittymä. 

Loimaan kaupungin kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen (vas.) ja Loimaan yrityspuiston ja Pemamekin hallitusten puheenjohtaja Pekka Heikonen Pemamekin teollisissa tuotantotiloissa.

”Yritysten näkökulmasta Loimaan keskeisiä etuja ovat hyvä sijainti, yritysmyönteinen ilmapiiri, edullinen kustannustaso ja hyvä työvoiman saatavuus. Sijainti kasvukolmiossa, 9-tien ja junaradan vieressä on otollinen erityisesti teollisuusyrityksille. Turkuun ajaa kolmessa vartissa, Tampereelle tunnissa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle vajaassa kahdessa tunnissa. Oma Novida ammattiopilaitoksemme sekä yhteytemme Turun ja Tampereen korkeakouluihin varmistavat työvoiman saatavuuden”, pitkään Loimaalla yrittänyt Heikonen kiittelee. 

Vahvuutena tiivis yritysverkosto ja laaja tonttitarjonta 

Heikonen ja Laaksonen luonnehtivat 16 000 asukkaan Loimaata vireäksi ja yhteisölliseksi kaupungiksi. Yhteen hiileen puhaltaminen näkyy niin yritysyhteistyössä kuin urheiluseura- ja yhdistystoiminnassakin. Pienessä kaupungissa on kolme liigatasolla pelaavaa palloilujoukkuetta ja vilkas harrastus- ja kulttuurielämä. 

Pienessä ja luonnonläheisessä kaupungissa niin kuluttajien kuin yritystenkin palvelut ovat helposti saavutettavissa. Yrityspalvelut ovat saatavissa yhdeltä luukulta ja yritystonttien kaavoitus- sekä rakennuslupa-asiat hoituvat ketterästi. 

”Loimaalla riittää toimitiloja ja yritystontteja erikokoisten ja eri toimialoilla toimivien yritysten tarpeisiin. Kasvuyritysten toimintamahdollisuuksia laajentaa entisestään Loimaan Yrityspuisto, jonka rakennustyöt käynnistyvät tänä keväänä. Puisto syntyy kaupungin ja laajan yritysverkoston yhteistyössä. Lisäksi alueen yritysten yhteistyötä ja synergiaetuja syvennetään WIN WIN -Yhteistyöllä vetovoimaa! -hankkeella”, Laaksonen kertoo. 

Lue lisää yrittämisen mahdollisuuksista loimaa.fi/tyo-ja-yrittaminen/sijoitu-loimaalle ja loimaanyrityspuisto.fi

Jaa tämä artikkeli


Elinvoimainen Suomi