Logistiikkaa Sipoon mitalla


Inex Partners Oy on S-ryhmän oma logistiikkayhtiö. Sen Sipoossa sijaitsevan uuden päivittäistavaralogistiikkakeskuksen kautta kulkee valtaosa S-ryhmän kauppojen tuotteista.

Kaupparyhmän logistiset toiminnot sijaitsivat ennen Espoon Kilossa. Tarve uudelle, kasvaviin tarpeisiin ja volyymeihin soveltuvalle logistiikkakeskukselle oli tunnistettu jo kymmenen vuotta sitten. Hanke uuden logistiikkakeskuksen rakentamiseksi käynnistyi vuonna 2011.

“Vanha, elinkaarensa lopussa oleva logistiikkakeskus oli käynyt pieneksi. Mittavat remontit eivät olisi ratkaisseet tilaongelmia”, tuotantojohtaja Tuukka Turunen Inex Partnersilta arvioi.

S-ryhmän kaikkien aikojen suurin rakennushanke sujui suunnitellusti. Kustannusarvioissa, aikatauluissa ja pääprosesseissa onnistuttiin.

“Automaation ja digitaalisuuden ansiosta tehokkuus, koko toimitusketjun hallinta ja tavaratoimitusten seurattavuus ovat aivan uudella tasolla. Liikenneyhteydetkin paranivat aiemmasta”, Tuukka luettelee.

Sipoossa on valmiudet automaation ja kapasiteetin lisäämiseen. Myös rakennuksen ja tontin suunnittelussa on kasvutarpeet huomioitu. Uutta onkin jo rakenteilla: kiinteistön yhteyteen valmistuu kesällä 2020 lisää lähettämö- ja varastotilaa.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka