LNG vie kohti vihreämpää tulevaisuutta


Nesteytetty maakaasu eli LNG toimii siirtymänä kohti vähäpäästöisempiä ja uusiutuvia polttoaineita. Rohe Solutions Oy auttaa asiakkaitaan vähentämään päästöjä ratkaisuilla, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. 

EU:n kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet kirittävät yrityksiä päästövähennystoimiin, mikä tarkoittaa toimenpiteitä ja investointeja nopealla aikataululla. Kun perinteisiä fossiilisia polttoaineita korvataan LNG:llä, ilmastopäästöt alenevat merkittävästi. Esimerkiksi raskaassa liikenteessä LNG vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 30 prosenttia ja NOX-päästöjä jopa 90 prosenttia. 

”Investointi LNG:n käyttöön on samalla investointi tulevaisuuteen, koska sama laitteisto mahdollistaa esimerkiksi nestemäisen biokaasun tai uusien kaasumaisten tuotteiden (Power-To-Gas) käyttöönoton tulevaisuudessa, kun niiden teknologiat ja markkinat kehittyvät”, kertoo Rohe Solutions Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kokkonen. 

Rohe Solutions on Haminan Energian ja Alexela Energian yhteisyritys, joka tarjoaa teollisuuden, raskaan liikenteen ja meriliikenteen tarpeisiin LNG-palveluita alkaen LNG-toimituksista aina avaimet käteen -ratkaisuihin. Samaan yhtiöryppääseen kuuluu myös Hamina LNG Oy, joka rakentaa parhaillaan Haminan satamaan LNG-terminaalia. Se mahdollistaa jatkossa uusiutuvien energiakaasujen varastoimisen ja höyrystämisen kaasuverkkoihin sekä toimitukset kaikkialle Suomeen. 

LNG tarjoaa monipuolisia käyttömahdollisuuksia 

Rohe Solutionsilla on työn alla useita LNG-kohteita. Esimerkiksi Kainuun Voima Kajaanissa on ottanut käyttöön LNG-ratkaisun, jolla se korvaa öljyä ja pienentää energiantuotantonsa hiilijalanjälkeä. 

”Raskaassa liikenteessä LNG:n suosion kasvua on lisännyt muun muassa liikenne- ja viestintäministeriön myöntämä hankintatuki. Jotta vauhti pysyy hyvänä ja uusia ajoneuvoja saadaan enemmän liikenteeseen, tulee myös tankkausasemaverkoston laajentua. Tähän tarpeeseen haluamme vastata suunnitteilla olevilla tankkausasemilla. Tavoitteena on, että LNG:n tankkausasemamme Kouvolassa ja Haminassa valmistuvat vuoden 2023 alkuun mennessä”, Kokkonen sanoo. 

Energiantuotannon ja raskaan liikenteen lisäksi LNG soveltuu erinomaisesti myös teollisuuden ja meriliikenteen käyttöön.

Tutustu tarkemmin: www.rohe.fi 

Jaa tämä artikkeli


Innovaatiot