Lisää aurinkosuojakerrointa myös kodillesi


Auringon uv-vaikutukselta kannattaa suojata paitsi ihmiset myös koti. Asennuttamalla kunnolliset aurinkosuojaverhot ja markiisit ikkunoihin ja terassille vähennät paitsi viilentämistarvetta, myös rakenteille ja terassikalusteille kohdistuvaa rasitetta.

Uudet kaihtimet, verhot ja markiisit ovat myös kauniita sisustuselementtejä, joiden avulla voi auringonvalolta ja -lämmöltä suojautumisen lisäksi halutessaan vaimentaa ääntä ja luoda tunnelmaa. 

Sunsystems on alalla jo 1990-luvulta saakka aurinkosuojauksen alalla toiminut kotimainen yritys, josta pyysimme sisustuksellisia vinkkejä kotiin, lasitetulle parvekkeelle sekä terassille. Vastaamassa Vesa Anttila. 

Miten kodin aurinkosuojaus auttaa ilmastomuutoksen torjunnassa? 

”Aurinkosuojaus on energiaa säästävä ratkaisu kuumuuden poistamiseen, saaden säästöjä aikaan valaistuksessa sekä lämmityksessä lisäten ikkunoiden eristyskykyä. On energian tuhlausta ja sähkölaskun kasvattamista posottaa kesähelteellä ilmalämpöpumppua täysillä, jos asunnon jäähdytystä ei ole aloitettu kunnollisella ikkuna- ja lasiovipintojen suojauksella tai ulkopuolisilla markiiseilla.” 

Miksi kangaskaihtimet ovat nyt trendikkäitä? 

”Kangaskaihtimet ovat uusi pehmeä, ääntä eristävä energiatehokas, sisustuksellinen vaihtoehto. Monipuolisia kaihtimia voi asentaa vaikka vinoihin kattoikkunoihin ja ne ovat alhaalta ylös avattavia, jolloin ikkunan yläosasta pääsee tilaan valoa.” 

Miksi Screen-kaihdin on hittituote lasiterasseilla? 

”Screenkaihdin suodattaa ja säätelee auringonvaloa, mutta sen läpi näkee sisältä ulos. Screenkaihdin poistaa kesäisinkuumuuden, keväisin ja syksyisin ne toimivat lisälämmöneristeenä. Kaihtimia voi tarvittaessa ohjata vaikka kännykkäsovelluksella.” 

Miten markiisi kestää myrskypuuskat ja likaantuuko se helposti? 

”Kuituvärjäyksen ansiosta markiisikangas säilyttää raikkaat sävynsä pitkään. Nanoteknologia-pintakäsittely tekee markiisikankaasta itsepuhdistuvan sekä likaa ja hometta hylkivän. Markiisin anturi ja moottori reagoivat voimakkaisiin tuulipuuskiin, jolloin markiisi kelautuu automaattisesti sisälle.” 

Miten taloyhtiössä kannattaa ottaa markiisitarpeet puheeksi? 

”Uudiskohteessa mahdollisimman aikaisin, jotta markiisirakenteet saadaan piiloon ja sähkövedot tehtyä helposti. Vanhemmissa yhtiöissä kannattaa yhtiökokouksessa linjata markiisikangasvalinta yhtenäiseksi. Jälleenmyyjiltämme voi pyytää näkemyksiä. Meillä on useita sisustuksellisia ja tehokkaita aurinkosuojia ja kangasvaihtoehtoja ikkunoiden ulkopuolille ja terassien katteiksi.”

SUNSYSTEMS OY 
on Suomen suurimpia aurinkosuojien valmistajia.
Lue lisää: www.sunsystems.fi 

 

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus Piha ja puutarha