LINTUJEN RUOKINNASSA KANNATTAA HUOMIOIDA RUOAN LAATU


Eläinruokatehdas Lemmikki Oy valmistaa korkealaatuisia ja kotimaisia ulkolinnuille tarkoitettuja rasva-siemensekoituksia. Tuotteet eroavat kilpailevista ruoista korkealla rasvapitoisuudella, joka antaa linnuille reilusti energiaa kylmien talvikelien keskellä.

Linnut pystyvät tankkaamaan vain pienehkön määrän ruokaa kerralla, joten ruokinnassa on syytä valita mahdollisimman korkean energiamäärän ruokia.

– Verrattuna esimerkiksi tavallisiin talipalloihin Tintin ja Talvilintu -tuotteillamme on korkeampi rasvapitoisuus. Kovilla talvipakkasilla linnut tarvitsevat erityisen paljon energiaa, joten kannattaa panostaa valittavan ruoan laatuun, kertoo tuotepäällikkö Karoliina Nuutinen.

Eläinruokatehdas Lemmikin tali-siementangot ovat yrityksen omaa tuotekehitystä. Sydänlangalla varustettu tanko ei tarvitse verkkoa tai telinettä, vaan sen voi ripustaa esimerkiksi puun oksalle sellaisenaan.

– Tali-siementangon rasvaisen koostumuksen takia se ei hajoa tai roskaa maata, kun linnut nokkivat sitä. Näin se on myös hygieenisempi ja jyrsijät eivät pääse ruoan äärelle. Saammekin paljon palautetta puhtaammista ruokapaikoista, Nuutinen kertoo. Verkottomuus tekee tuotteesta myös paljon turvallisemman, tali-siementangon kanssa ei tarvitse pelätä, että lintu jää jaloistaan verkkoon kiinni.

VALITSE LINNUILLE RAUHAISA RUOKAILUPAIKKA

Nuutisen mukaan ruokailupaikka pysyy tali-siementangon kanssa puhtaampana myös itse linnuille. Lintulauta likaantuu helposti, minkä myötä esimerkiksi salmonellariski kasvaa. Tangonkin kanssa on kuitenkin hyvä miettiä, mikä on linnuille paras ruokailupaikka.

– Lintujen ruokintapaikan kannattaa olla jossain, missä lapset ja lemmikit eivät vietä aikaa. Linnut myös ruokailevat mieluiten jossain, missä on tarjolla turvaa ja rauhaa.

– Puuton paikka keskellä pihaa ei miellytä lintuja. Ruokailupaikan on hyvä olla rauhallinen, sellainen, jossa ympärillä on esimerkiksi puita ja pensaita, Nuutinen lopettaa.

 

Jaa tämä artikkeli


Piha ja puutarha Vapaa-aika