Yritykset voivat tehdä ekotekoja yhdessä: Panttikassi vähentää ruokakauppojen muovin kulutusta


Monet ihmiset haluaisivat suosia kestokasseja muovikassien sijaan, mutta harmittavan usein sellainen unohtuu kauppareissusta kotiin. Yksi ratkaisu ongelmaanovat pantilliset ostoskassit, jotka voi käytön jälkeen palauttaa takaisin kauppaan. Useat kaupat ympäri Suomea ovat ottaneet Lindströmin toimittamat Panttikassit käyttöönsä. Herttoniemessä sijaitseva K-Supermarket Hertta otti panttikassit ensimmäisenä ruokakauppana valikoimaansa joulukuussa 2018.

”Panttikasseihin mukaan lähtemistä ei tarvinnut kauaa miettiä. Moni asiakkaistamme haluaa vähentää muovin käyttöään arjessaan, ja olin jo pitkään miettinyt, mitä voisin omassa kaupassani tehdä sen eteen. Lindströmin ehdotuksen myötä lähdimme yhdessä toteuttamaan Hertalle omaa panttikassia”, kertoo K-Supermarket Hertan kauppias Markus Ranne.

Yhteistyönä Lindströmin kanssa Hertalle kehitettiin oma brändätty kauppakassi, joka suunniteltiin ja mitoitettiin erityisesti ruokaostoksia varten. Panttikassi on otettu Hertan asiakkaiden keskuudessa hyvin vastaan. Myös kauppias on ollut kasseihin tyytyväinen.

”En voisi kuvitellakaan luopuvani Panttikasseista. Uudenlainen muovipussin vaihtoehto on aidosti vaikuttanut myös siihen, että muovikasseja myydään nykyisin vähemmän. Asiakkaat ovat kiitelleet uudesta ratkaisusta esimerkiksi Facebookissa. Pantillisen ostoskassin avulla kannustamme kuluttajia luopumaan muovikasseista ja vaikuttamaan ympäristön hyvinvointiin tekemällä kestävämpiä arjen valintoja”, Ranne kertoo.

Kumppanuus takaa pitkän elinkaaren

Panttikassien ekologisuus piilee niiden pitkässä elinkaaressa. Kassit on tehty Lindströmin kestävästä työvaatekankaasta. Yhden kassin elinkaareksi on arvioitu vähintään neljä vuotta.

Lindströmin rooli K-Supermarket Hertan kumppanina tulee panttikassien tapauksessa esiin erityisesti niiden huollossa. Kauppaan palautetut panttikassit korjataan ja pestään Lindströmin pesulassa Vantaan Koivuhaassa. Ammattilaisten käsittelyn avulla taataan muun muassa kassien hygieenisyys. Ruokakaupan toimintaympäristössä on erityisen tärkeää, että tuote on aina puhdas ja turvallinen, sillä esimerkiksi virukset kuolevat vain oikeanlaisessa pesussa.

”Pesuprosessimme ansiosta kassit pestään mahdollisimman vähän vettä ja energiaa kuluttaen. Jokainen kassi on merkitty, ja pystymme seuraamaan, kuinka paljon kutakin on pesty. Jos Herttaan palautettuja panttikasseja pestäisiin vuoden aikana 30 000 kertaa, voisimme säästää noin 12 miljoonaa vesilasillista juomavettä verrattuna kotipesukoneisiin”, kertoo Lindströmin Sales and Business Development Manager Ilkka Eskola.

Ilkka Eskola sekä kauppias Markus Ranne.

Yhdessä tehdään sekä hyviä tekoja että luodaan hyviä tuotteita

Lindströmin toiminnassa keskeistä on yhteistyö ja kehitys kumppaneiden kanssa. K-Supermarket Hertta ja Lindström ovat tehneet pitkään yhteistyötä jo ennen Panttikasseja.

”Teemme jatkuvasti kehitystyötä yhdessä kumppaneidemme kanssa. Tutkimme tulevaisuutta ja sitä, millaisia muutoksia toimialallamme on nähtävissä. Haluamme löytää uusia ratkaisuja yhdessä. Panttikasseilla pyrimme vastaamaan maailmanlaajuiseen muovin kulutuksen vähentämiseen tähtäävään megatrendiin,” sanoo Eskola.

”On selvää, ettei kukaan voi olla jokaisen alan asiantuntija. Yhdessä kumppaneiden kanssa on mahdollista kehittää uudenlaisia ratkaisuja, jotka hyödyntävät useita eri aloja ja tietotaitoa. Panttikassien osalta vastaanotto on ollut erittäin positiivista ja olemme huomanneet, että tällaisille ratkaisuille on kysyntää. Haluaisin kannustaa erilaisia yrityksiä löytämään yhdessä uusia vastuullisia ratkaisuja”, Ranne kertoo.

”Teimme yhdessä ekoteon sekä loimme samalla aidosti hyvän tuotteen, jolle on kysyntää”, Eskola jatkaa.

www.lindstromgroup.com/fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kehittyvä Suomi