Liiku vastuullisesti laadusta tinkimättä


Stadium haluaa auttaa asiakkaitaan tekemään vastuullisia valintoja urheiluvaate- ja tarvikehankinnoissa. Vihreä Supporting Earth -merkintä löytyy kaikista niistä tuotteista, jotka on valmistettu luonnonmukaisesta puuvillasta tai kierrätetystä polyesteristä, värjätty vettä säästävällä Solution Dye tekniikalla tai jotka eivät sisällä lainkaan PFC yhdisteitä.

Stadiumin tavoitteena on poistaa käytöstä kaikki kemikaalit, jotka ovat haitallisia ympäristölle tai ihmisille. Vuosina 2017 ja 2018 Stadiumin omista merkeistä jo lähes 35 % tuotettiin kestävän kehityksen mukaisesti ja tänä vuonna luku kasvaa edelleen.

Better Cotton Initiative & Solution Dye – vettä säästävä värjäystekniikka

Better Cotton Intiative (BCI) on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on muuttaa puuvillantuotantoa ja tehdä Better Cottonista tavanomainen hyödyke. Stadium on sitoutunut valmistamaan kaikki omien merkkiensä tuotteet kestävästi tuotetusta puuvillasta, josta vaatteessa on näkyvä Supporting Earth ”Organic Cotton” -merkintä.

Solution Dye -värjäysmetodi on nykyisin Stadiumin käytetyin värjäysmenetelmä, jossa kankaan kuitu värjätään ennen kuin langoista tehdään kangas. Tämä säästää merkittävästi vettä ja energiaa. Stadium on ollut menetelmän käyttöönoton edelläkävijä ja käyttänyt sitä jo yli kymmenen vuotta. Solution Dye -tekniikalla värjätyissä vaatteissa on Supporting Earth -merkki tekstillä ”Save water and energy”.

Muoviset juomapullot valmistetaan biomuovista

Kaikki myynnissä olevat Stadiumin omatuotantoa olevat juolmapullot on valmistettu biomuovista ja tuotettu Ruotsissa. Pullojen raaka-aine on uusiutuvaa ja tulee öljyn sijaan sokeriteollisuuden ylijäämätuotannosta. Pullot tuntuvat aivan ”tavallisista” ja ne ovat silti kestäviä.

Eläinten arvokas kohtelu keskeisessä roolissa

Responsible Down Standard normiston mukaisesti Stadiumin untuvatakkien untuvaa ei ole kynitty elävistä tai pakkosyötetyistä linnuista vaan eläimiä kohdellaan arvokkaasti. Stadium on ollut vuodesta 2001 saakka turkiton ketju.

Myös yhteistyökumppanit sitoutetaan mukaan

Stadiumissa asetetaan tiukkoja vaatimuksia tuottajille: myös heidän tulee noudattaa kemikaaleihin liittyviä vaatimuksia syöpää aiheuttavien, allergisoivien ja ympäristölle vaarallisten kemikaalien käytön vähentämiseksi entisestään.

Stadium tekee jatkuvasti työtä ympäristön hyväksi vaikuttaen lisäksi erityishankkeissa. Stadium tukee yhdessä neljän muun alan yrityksen kanssa Female Cotton Farmers -hanketta Intiassa. Hanke kattaa 15 kylää Länsi-Intiassa, joissa 1546 naispuolista puuvillan viljelijää saa koulutusta ja tietoa siitä, miten heidän viljelmänsä voivat johtaa pienempiin ympäristövaikutuksiin ja parempaan terveyteen ja taloudelliseen turvaan.

Myös sinä olet tärkeä osa Stadiumin sidosryhmää ja voit ostopäätöstä tehdessäsi vaikuttaa meidän kaikkien tulevaisuuteen.

www.stadium.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Muoti