Lempäälän sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä opiskelijahuollossa työskentelevät kiittävät kehittämishenkistä ja lämmintä työyhteisöä


Lempäälässä työskentelevät kokevat, että kunnassa voi tehdä omia arvojaan vastaavaa, laadukasta ja merkityksellistä asiakastyötä. Hyvät edellytykset tälle antavat kohtuullisen kokoinen työyhteisö sekä kollegat, joihin voi aina luottaa. 

Lempäälän terveyskeskuksen avosairaanhoidon palvelupäällikkö Jenni Siljamäki aloitti kunnassa jo opiskeluaikoina ja siirtyi nykyiseen tehtäväänsä hiljattain. 

– Toiminta vei mukanaan kaikessa ihanuudessaan. Työ tuo joka päivä uusia haasteita ja työntekijöiden vahvuudet otetaan hyvin huomioon. Tämä tekee ammatillisesta kasvusta mahdollista, hän kertoo. 

Myös psykiatrian poliklinikan ja päihdetiimin palveluvastaavan Ullamaija Uusitalo näkee, että työpaikalla suhtaudutaan myönteisesti kehitykseen. 

– Meillä on aitiopaikka vaikuttaa omaan työhömme. Arvostan myös sitä, että meillä ei kehitetä kehittämisen vuoksi, vaan tarpeesta, hän toteaa. 

Opiskeluhuollon kehittämispäällikkö, opiskeluhuollon ja koulujen yhteisöllisten tukipalvelujen tiimissä toimiva Tuija Ylä-Himanka haluaa nostaa kehittymisen edellytykseksi myös hyvin toteutuvan työssä oppimisen ja tiedon jakamisen. 

– Arjessa täytyy olla aikaa keskustelulle, jotta voidaan luoda yhteisiä paikkoja oivalluksille. 

Työyhteisön tuki avainasemassa 

Kaikki Lempäälässä työskentelevät kiittävät työkavereitaan ja työyhteisön positiivista henkeä. Kollegoja autetaan ja haasteita ratkotaan yhdessä. Töissä saa olla myös hauskaa. 

– Työyhteisömme on hioutunut yhteen, vaikka se muodostuu eri elämäntilanteissa olevista ihmisistä. Kaikille meille asiakkaan paras on ohjaava tekijä. Viimeistään haastava korona-aika osoitti, minkälaisista timanteista yhteisömme koostuu, Siljamäki kuvailee. 

Lempäälässä toteutuu hyvin myös moniammatillinen yhteistyö, jossa tarvittavaa näkemystä saa helposti. Pienehkössä kunnassa raja-aitojen ylittäminen ja vuorovaikutus on helppoa. 

– Lempäälä on hyvä valinta, jos haluaa päästä osaksi yhteisöä. Meitä kiitetään esimerkiksi siitä, miten otamme vastaan ja perehdytämme uudet työntekijät, Ylä- Himanka kiteyttää. 

Merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä 

Uusitalolle tärkeintä työpaikassa on se, että se vastaa omia arvoja. Asiakkaille voidaan tarjota moninaisia palveluja, nopeasti ja laadukkaasti. 

– Se, että saa avun heti, on tärkeää, erityisesti avun hakijalle ja hänen läheisilleen. Tämä toteutuu hyvin Lempäälän psykiatrisessa hoidossa sekä päihdehoidossa. 

Myös Siljamäen mukaan työpaikalla osataan nähdä oman työn tärkeys. 

– Avosairaanhoidossa toimintaskaalamme on vauvasta vaariin ja näkökulmamme väistämättä laaja. Olemme osa koko kunnan hyvinvointia. 

Lempäälää työpaikkana harkitsevalle haastateltavat korostavatkin, että paikkakunnalla on hyvät mahdollisuudet tehdä vaikuttavaa ja kiinnostavaa työtä. He kehottavat alan ammattilaisia ottamaan rohkeasti suoraan yhteyttä. 

– Tekevälle löytyy kyllä töitä ja voimme yhdessä katsoa, mitä mahdollisuuksia meillä on. Jalka kannattaa laittaa rohkeasti oven väliin, Siljamäki summaa. l 

Lue Lempäälän avoimista työpaikoista: www.lempaala.fi/tyo-ja-yrittaminen/ avoimet-tyopaikat/ 

Jaa tämä artikkeli


Rekry