Lempäälä tarttui uuteen kuivatusinnovaatioon SafeDrying puhalsi kolme kunnan kohdetta kuivaksi


”Ensimmäinen kuivatettu kohteemme oli Moision koulu, missä vanha ulkoseinä jäi laajennuksen yhteydessä sisäseinäksi. Seurauksena oli kosteusongelma, joka tällä uudella menetelmällä selätettiin”, kertoo Kujanpää.

Korjaustyöt tehtiin pääsiäisen aikana. Väistötiloja ei tarvittu, eikä koulutyö häiriintynyt. Menetelmän ansiosta ongelmakohta pysyy jatkossakin kuivana. ”Kaikki muut korjausmallit olisivat myös olleet huomattavasti kalliimpia”, tilapalvelupäällikkö toteaa.

Kosteusongelmat ovat yleisiä useissa kunnissa. Nyt niihin on löytynyt
ratkaisu, ennen tällaista ei ole ollut.

Terveyskeskus kuivaksi

Lempäälän terveyskeskuksessa oli havaittu kosteusvaurio yhdessä rakennuksen maanvastaisessa seinässä. ”Näytti siltä, että edessämme ovat järeät ja kalliit korjaustyöt sekä niihin liittyen tiettyjen toimintojen väliaikainen siirtäminen toisaalle”, kertoo Kujanpää.

SafeDrying-menetelmällä korjaus hoidettiin kuitenkin yhden viikonlopun aikana ja niin, että terveyskeskus pystyi toimimaan keskeytyksettä, eikä siirtoja tarvittu.

Päiväkoti kuivaksi

Kolmantena edessä oli Saturannan päiväkodin ongelma. Siellä kapillaarinen kosteus nousi perustuksista seinälinjoille. ”Korjausvaihtoehtona oli injektointi, mutta pidin, ja pidän edelleenkin, tätä SafeDrying-menetelmää luotettavampana vaihtoehtona”.

”Saturannassa uudella mallilla tehtiin töitä kolmena viikonloppuna. Arjen toimintaa ei häiritty ollenkaan”, kertoo tilapalvelupäällikkö.

Ratkaisu on löytynyt

”Kosteusongelmat ovat yleisiä useissa kunnissa. Nyt niihin on löytynyt ratkaisu, ennen tällaista ei ole ollut”, sanoo Timo Kujanpää. Hänen mukaansa SafeDrying on tällä hetkellä ainoa menetelmä, jolla saadaan rakenteet todennetusti kuiviksi.

”Mikä tärkeintä, jälkiseuranta kertoo tilaajalle, millä tahdilla kosteus poistuu”, toteaa Kujanpää.

”Uskon, että jokainen ammattilainen ymmärtää tähän menetelmään tutustuttuaan, että se perustuu puhtaasti fysiikan lainalaisuuksiin”, sanoo Kujanpää.

www.safedrying.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Talotekniikka