Leikkaushaavojen infektioriskin kukistamisesta mittavat hyödyt


Ari Nimemistö 

Potilaan riskin ja haavan sijainnin mukaan optimoitu Aquacel® Surgical -haavasidos vähentää merkittävästi suljetun leikkaushaavan komplikaatioita. 

Suljetun leikkaushaavan komplikaatioiden, kuten repeämisen tai infektoitumisen, ennaltaehkäisy nopeuttaa paranemisprosessia ja vähentää merkittävästi sairaalahoitojakson pidentymistä tai uusiutumista. 

Hoidon lähtökohtana on The European Wound Management Association (EWMA)n suositusten mukainen potilasriskiarvio. ”Potilaat luokitellaan ASA-luokituksen mukaan matalan ja korkean riskin potilaiksi (*. Riskitekijät ja leikkaushaavan sijainti huomioiden valitaan kulloinkin paras mahdollinen haavasidos.) 

”Kostea haavan paranemisympäristö saadaan luotua Hydrofiber®-teknologiaa hyödyntävällä haavasidoksella, joka geeliytyy haavan päälle muodostaen siihen tiiviin pinnan. Näin haavalle ei pääse ilmaa bakteerien kasvualustaksi. Myös arvesta muodostuu siistimpi”, kertoo Ari Niemistö ConvaTecilta. 

Hydrofiber™-teknologiaa hyödyntävä, liikkeen mukaan joustava Aquacel® Surgical-haavasidos pienentää tutkitusti infektioriskiä geeliytyessään tiiviiksi, mukautuvaksi pinnaksi haavan päälle. Saatavilla myös Aquacel® Ag Surgical -versio infektoituneisiin tai infektioriskissä oleviin leikkaushaavoihin.

Sekä matala- että korkeariskisten potilaiden leikkaushaavahoitoon löytyy ratkaisut ConvaTecin tuotteista. ”Meiltä löytyy mm. ensimmäinen järjestelmä, Avelle®, jossa haavan alipaineimuhoitojärjestelmä yhdistyy geeliytyvään Hydrofiber®- sidosteknologiaan kertakäyttöisen pumpun avulla. Avelle sopii EWMA:n suosituksen mukaisesti korkean riskin potilaille.” 

Haavan infektioriski on suurempi, kun leikkaus suoritetaan rintalastan läpi tai suoliston alueella. ”Olemme kehittäneet ratkaisut kaikenlaisten haavojen antimikrobiseen hoitoon. Yhteiskunnan talouden kannaltakin tarkasteltuna saavutetaan mittavat hyödyt, kun haavojen tulehtuminen tai aukeaminen pystytään estämään, potilastyytyväisyydestä puhumattakaan”, Niemistö summaa. 

* ASA-luokitus algoritmi ja suositeltavat sidokset

ConvaTec on maailmanlaajuinen terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita tarjoava yritys, jolla on johtava markkina-asema avanteen hoidon, haavanhoidon, urologian, teho- ja leikkaushoidon alueilla sekä infuusiotarvikkeissa. 

Tuotetiedustelut
Puhelin
020 7659 630
Sähköposti
mail.fi@convatec.com

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi Terveys