LEHTO HALUAA ASIAKKAANSA MENESTYVÄN


”Harva yritys rakastaa itse rakentamista, vaan se investoi omaan liiketoimintaansa. Siksi rakentamisen lähtökohtana pitää olla asiakkaan menestys investoinnin jälkeen”, sanoo Lehto Toimitilojen kaupallinen johtaja Tuomo Mertaniemi.

Toimitila-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä sanoo, että Suomea vaivaa prototyyppirakentaminen.

Toimitilatpalvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä sekä Lehto Toimitilojen kaupallinen johtaja Tuomo Mertaniemi.

”Joka hankkeeseen kootaan aina uusi tiimi, joka lähtee toteuttamaan uniikkituotetta. Jos urheilujoukkue toimisi samoin, joka pelissä vaihdettaisiin palaajat, koutsi ja välillä lajiakin. Siinä ei ole mitään järkeä. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa aina on aloitettava kaikki alusta: ostetaan nippu raakalautaa, jota pätkitään työmaalla.”

Lehdon konsepti perustuu tehokkaaseen tekemiseen. Lehto rakentaa vain sitä, mitä itse suunnittelee – tällä varmistetaan kilpailukykyinen lopputulos. Iso osa työstä tehdään 10 tehtaassa, joissa rakennetaan valmiita elementtejä ja moduuleita. Lopputuloksena laatu paranee ja kustannukset laskevat.

”Vakioiduissa olosuhteissa hukka on vain noin 10 prosenttia, kun perinteisellä tavalla työmailla se voi olla jopa 60 prosenttia. Ainakin 80 prosenttia rakentamisen kustannuksista määräytyy suunnittelupöydällä – hyvä suunnittelu ei jätä tilaa yllätyksille”, Heikkilä tiivistää.

”Jos lupaamme tehdä jonkun asian miljoonalla, se tehdään sillä. Aikatauluista kiinni pitäminen on myös tärkeää. Jos me lupaamme valmista tammikuuksi, asiakkaan on voitava suunnitella toimintansa sen mukaan”, Mertaniemi komppaa.

Moni rakennusyritys haluaa olla nyt alan innovatiivinen uudistaja. Lehdolla puheille on katetta, sillä nykyistä strategiaa ja toimintamallia on puskettu läpi yli kymmenen vuotta. Talousohjatun rakentamisen ja digitaalisen 3D-mallinnuksen avulla tuotettuja uusimpia konsepteja ovat muun muassa siirrettävät pop up -myymälät. Näistä esimerkkejä ovat espoolainen kauppakeskus Pikkulaiva sekä Hakaniemen väliaikainen kauppahalli.

”Me myös vuokraamme kiinteistöjä ja kehitämme niihin huolenpidon konseptia. Kun hallitsemme suunnittelun ja tiedämme mistä talot on rakennettu, on luontevaa siirtyä myös kiinteistön jatkuvaan seurantaan, kunnossapitoon ja huoltoon”, Mertaniemi kertoo.

”Lehto Business Premises offered various alternative solutions which enabled us to control the costs of the investment. The project progressed to schedule and met all our quality expectations. The project was efficiently managed from start to finish and our partnership with Lehto ran smoothly. Our new facilities support our business and help our company to succeed.”

Arno van Berlo
Senior Manager Group Property
DSV AS

Lehto Group Oyj

Toimitilarakentamisen keskeiset segmentit: toimisto-, hotelli-, kauppa-, tuotantotila- ja logistiikkarakentaminen.
Henkilöstö noin 1 500.
Liikevaihto 594 M€ (2017).
www.lehto.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Infrastruktuuri Rakentaminen Rakentaminen 2020