Suomen nopeimmat kuluttajapaketit


Kun Pakettipiste aloitti toimintansa syksyllä 2018, oli tavoite kunniahimoinen: olla Suomen nopein, ketterin ja joustavin pakettiautomaattiverkosto.

Tavoitteesta ei ole tingitty. Paketit liikkuvat nyt Pakettipisteen automaatteihin yhä kiihtyvällä vauhdilla, ja automaattien määrä kasvaa 5-10 automaatin viikkovauhtia koko Suomessa. Kysyntä ja tarve on selkeä.

”Vaikka Pakettipisteen automaatteja tulee koko ajan lisää, jokaisen automaatin käyttöaste kasvaa viikoittain”, kertoo Pakettipisteen myyntijohtaja Juha Teinilä.

Kaikkiaan automaatteja on käytössä toukokuun alussa 200 kpl ja kesän loppuun mennessä 300.

Pakettipiste on osa Lehtipiste Oy:tä, ja yksi sen vahvuuksista on Lehtipisteen luoma koko Suomen kattava logistiikkaverkosto. Lehtipiste on yli sadan vuoden ajan kuljettanut irtonumeromyynnin lukutuotteet jo aamuvarhaisella kaikkiin suomalaisiin myyntipisteisiin Hangosta Nuorgamiin.

”Tämä osaaminen on valjastettu nyt myös Pakettipisteen käyttöön. Voimme toimittaa paketit automaatteihin parhaimmillaan jo viideltä aamulla (viimeistään klo 09 mennessä) kuutena aamuna viikossa”, Teinilä toteaa.

Pakettipisteen automaatit sijoitetaan hyville paikoille kauppakeskuksiin ja päivittäistavarakauppoihin kohtaamaan kuluttajat arjen liikkumisen lomassa.

”Pakettipisteen omien lähetysten lisäksi Pakettipisteen automaateista voi tällä hetkellä noutaa ja palauttaa Matkahuollon, PostNordin ja DHL Expressin toimittamat paketit”, Teinilä listaa, mutta painottaa, että uusia ideoita ja suunnitelmia tehdään jatkuvasti.

”Meillä on työn alla konsepti, jossa illalla tilattu tuote voi olla automaatista noudettavissa heti seuraavana aamuna.”

  • Pakettipiste on Lehtipisteen valtakunnallinen pakettiautomaattien verkosto, johon voi ohjata verkkokaupasta ja muualta tilatut paketit.
  • Automaattien käytössä oleva määrä on kesän loppuun mennessä 300.
  • Lähetykset toimitetaan varhaisjakeluna kuutena päivänä viikossa.
  • Pakettipisteen automaateista voi noutaa ja palauttaa sekä lähettää paketteja.
  • Automaatteihin lisätään lähitulevaisuudessa uusia palveluja, muun muassa Click & Collect -palvelut, jotka toteutetaan yhdessä sijoituspaikan kauppapalvelujen kanssa.

www.pakettipiste.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä