Leasingsähköfillari on nyt in!


Työsuhdesähköpyörää tarjotaan yhä useammassa yrityksessä vaihtoehtona työsuhdeautolle. Työhyvinvointi kohenee samalla ja luonto kiittää. Electrobike on alan edelläkävijä.

Kymmenen vuotta sitten Suomeen sähköpyöräilyilmiön tuonut Electrobiken perustaja Jani Jokinen on tänään kiireinen mies: isoista kaupungeista ja yrityksistä satelee yhteydenottoja siinä, missä pienemmistä edelläkävijähenkisistä yrityksistäkin. 

”Tuntuu, että koronakevät herätti monet Suomessakin huomaamaan, että työmatkapyöräilyssä ei joukkoliikenne-turvaväleistä tarvitse stressata”, hän sanoo. Euroopassa sähköpyöräilyn suosio on ollut vahvassa nousussa jo pitkään jopa niin, että monissa maissa muutetaan osaa autoteistä pyöräteiksi.

Kun työsuhdepyörä on sähköpyörä, sujuu työmatka sutjakasti. ”Tasainen pulssi ja toistuva, pitkäkestoinen sähköpyöräilysuorite pitää kropan kunnossa ja laihduttaakin tutkimusten mukaan hyvin – jopa paremmin kuin ns. perinteisellä pyörällä sama matka polkien, jossa usein tulee `hapotettua` lihakset. Työhyvinvointi ja arjessa jaksaminen paranevat jo siitä, kun työmatkalla saa kunnolla happea”, Jokinen pohdiskelee.

Kuvassa oikealla perheyhtiön perustaja Jani Jokinen ja hänen poikansa Jimi Jokinen.

Monelle yritykselle työntekijälle tarjottavan sähköpyöräedun ekologisuus ja taloudellisuus verrattuna työsuhdeautoon painaa myös vahvasti vaa´assa. Vastuullinen, ympäristön huomioiva kannustinvalinta voi tuoda myös kulusäästöjä ja samalla lisätä työntekijöiden sitouttamista modernilla tavalla, josta julkisuuskuvakin pitää.

Electrobike on sähköpyöräilyn monipuolinen asiantuntija, joka tarjoaa erilaisiin käyttötarpeisiin sopivat pyörät huoltosopimuksineen. 

”Meiltä työsuhdepyöräily järjestyy todella vaivattomasti ja kokonaisvaltaiseen palveluun perustuen. Järjestämme laadukkaan pyöräkaluston ja käymme tarvittaessa huoltamassa pyörät paikan päällä parin tunnin varoajalla. Meillä on myös kattava oma varaosavarasto ja huoltopalvelut 10-vuoden kokemuksella”, Jokinen kertoo.

Belgiassa sähköpyöriä myytiin viime vuonna jo enemmän kuin peruspyöriä ja sama suuntaus näkyy monissa maissa. Meillä eduskunnassa on parhaillaan menossa lakialoite työntekijän verovapaasta työpyöräsuhde-edusta. ”Itse näkisin, että kannustimen pitäisi olla yleishyödyllinen, kuten vaikkapa Hollannissa, jossa maksetaan työmatkat pyöräilevälle työntekijälle kilometrikorvausta 19 senttiä per kilometri. Näin valtio kannustaa pyöräilemään eli lisää kansalaisten hyvinvointia”, Jokinen lähettää terveisiä myös päättäjille. 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes