Lattialämmityksen ja -viilennyksen älyratkaisut säästävät energiaa ja lisäävät asumismukavuutta


Vesikiertoinen lattialämmitys on pientalojen ylivoimaisesti suosituin lämmönjakotapa, joka tarjoaa loppukäyttäjälle paitsi sisustamisen helppoutta, myös asumismukavuutta ja energiatehokkuutta. Kuumien kesien myötä myös tarve asuntojen viilennykselle on lisääntynyt. 

Vesikiertoinen lattialämmitys ja -viilennys on energiatehokas laajoja lattiapinta-aloja hyödyntävä lämmönjakojärjestelmä, joka mahdollistaa huonekohtaisen lämpötilan säädön ja varmistaa tasaisen ja miellyttävän lämpötilan ympäri vuoden. 

”Kesäaikaisen viilennyksen tarve on nykyisin monissa kohteissa jo yhtä konkreettinen kuin talvikautena lämmitys. Toisin kuin ehkä luullaan, lattiaviilennys ei tunnu viileytenä jaloissa. Lattiaviilennyksessä hyödynnetään samaa järjestelmää kuin lattialämmityksessä, joten viilennyksen aiheuttama lisäkustannus on vähäinen verrattuna lisääntyneeseen asumismukavuuteen”, kertoo Uponorin tuoteryhmäpäällikkö Saija Nieminen. 

Lattialämmitys ja -viilennys ei myöskään luo rajoitteita sisustukseen, vaan se mahdollistaa erilaiset arkkitehtoniset ja sisustuksellisetkin ratkaisut, kuten esimerkiksi korkeiden ikkunoiden käytön. 

Älykästä energiansäästöä Uponorin ratkaisuilla 

Uponorin tarjoamat energiatehokkaat ja älykkäät talotekniset ratkaisut varmistavat, että järjestelmien asentaminen ja käyttö on loppukäyttäjälle mahdollisimman helppoa. 

Nieminen toteaa älyjärjestelmien hyötyjen olevan kiistattomia. 

”Älykkyys on osa energiatehokkuutta. Älykkäiden toimintojen ja ominaisuuksien tarkoituksena on myös helpottaa käyttäjän arkea ja varmistaa järjestelmän toimivuus sekä oikea käyttö.” 

Uponorin järjestelmistä löytyy useita erilaisia älykkäitä ominaisuuksia, joiden avulla on mahdollisuus säästää energiaa mukavuudesta tinkimättä. Esimerkiksi automaattinen tasapainotus varmistaa optimaaliset olosuhteet huonekohtaisesti, asentajan etäyhteys auttaa huoltotarpeen arviointia ja lämpöpumppuintegraatio mahdollistaa entistä optimoidumman lämmönsäädön. 

”Tulevaisuudessa yhä tärkeämpää onkin kuinka eri tuotteet ovat liitettävissä osaksi isompia kokonaisuuksia ja hallittavissa keskitetysti yhdestä paikasta. Säätöjärjestelmistämme löytyvät tuotteet, jotka ovat integroitavissa esimerkiksi niin perinteisiin taloautomaatiojärjestelmiin kuin Google Home- ja Amazon Alexa -puheavustajiinkin”, Nieminen summaa. 

Optimaalisemmat olosuhteet myös saneerauskohteisiin! 

Saneerauskohteissa, joissa on jo vesikiertoinen lattialämmitys valmiina, energiatehokkuutta ja toiminnallisuutta voidaan parantaa mm. säätöjärjestelmän päivityksellä. Samalla saadaan hyödynnettyä järjestelmän älykkäät ominaisuudet. 

Tutustu tarkemmin osoitteessa uponorkoti.fi 

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus Lifestyle