Lattialämmityksen asennus sujuu kuin tanssi – myös saneerauskohteisiin


Tiesitkö, että vesikiertoisen lattialämmityksen voi asennuttaa helposti nykyiseen lattiaan purkamatta koko lattiarakenne? 1980-luvulla valmistuneeseen omakotitaloon asennettiin peruskorjauksen yhteydessä vesikiertoinen lattialämmitys Roth Compact® -lattialämmitysjärjestelmällä.

LATTIALÄMMITYS ON VESIKIERTOISIA pattereita järkevämpi valinta, sillä jos putkistoon menevän veden lämpö on hieman yli +30 °C. Pattereissa menovesi voi sen sijaan olla kylmimpinä päivinä jopa +50 °C.

Lattialämmityksellä on toki muitakin etuja: seinäpintaa ei tarvitse uhrata pattereille ja lämpimistä pinnoista pitävät niin lattioilla leikkivät lapset, lemmikit kuin viluvarpaiset aikuisetkin. Huonelämpötilaa voi laskea muutamalla asteella ilman, että mukavuudesta tingitään.

Nopea, siisti ja pölytön asennus

Lattialämmitysputket voidaan asentaa vanhaan betonilaattaiseen taloon monellakin tavalla. Vanha laatta voidaan purkaa ja valaa tilalle uusi lattialämmitysputkineen. Vanhaan laattaan voidaan myös tehdä urat putkia varten. Kumpikin tapa on kuitenkin työläs, aikaa vievä ja sotkua aiheuttava.

Helpoin ja nopein tapa on asentaa putkisto vanhan lattian päälle asennuslevyllä. Se edellyttää vain pintamateriaalien purkua ja tarvittaessa vanhan betonivalun oikaisua. Roth Compact® -järjestelmässä rakennekorkeus on vain 14 tai 24 mm, joten lattian pinta ei nouse niin paljon kuin yleensä. Silloin ei myöskään kynnyksiin ja oviin tarvita välttämättä muutoksia.

Roth Compact® -lattialämmitysjärjestelmään kuuluvat uritetut ja alumiinilevyllä päällystetyt polystyreenistä valmistetut asennuslevyt sekä varsinaiset lattialämmitysputket. Ne kulkevat lähellä lattiarakenteen pintaa, jolloin lämmitysjärjestelmä reagoi säätöön herkemmin ja nopeammin. Matalampi menoveden lämpötila parantaa myös lämpökerrointa, joten lämmittäminen tulee edullisemmaksi.

Riippumatta vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän asennustavasta, sen päälle voi valita käytännössä minkä lattiapäällysteen tahansa. Paksu lankkulattia tosin edellyttää niin korkeaa menoveden lämpötilaa, ettei se ole lankulle hyväksi. Lattiamateriaalivalmistajan ohjeistusta onkin aina syytä noudattaa.

Roth Compact® -järjestelmän etuja:
  • helppo ja nopea asentaa remonttikohteissa
  • matala rakennekorkeus
  • hyvä lämmönjohtavuus
  • toimii lisälämmöneristeenä
  • ääntä vaimentava rakenne
  • säätyy nopeasti

Tutustu myös Roth Clima Comfort® -järjestelmään, jonka rakennekorkeus on vain 17 mm. Se voidaan asentaa sekä uusien että vanhojen kantavien pintojen päälle ja on tarkoitettu erityisesti kosteisiin tiloihin ja vanhojen asuntojen saneeraukseen.

Lue lisää www.roth-finland.fi

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus