Lataa aivosi luonnossa!


Luonnon tutkitut hyvinvointivaikutukset tunnetaan jo hyvin. Erämaatyyppistä luontoa löytyy Suomessa onneksi myös pääkaupunkiseudulta. Suomen luontokeskus Haltia on suosittu vierailukohde niin koti- kuin ulkomaalaisten matkailijoiden parissa. Tutustu myös Haltian luonto-näyttelyihin!

Luonto hoitaa meitä tutkitusti monin tavoin; aistimme kohentuvat, verenpaine laskee, aivot voivat paremmin, vastustuskykymme voimistuu ja jo pelkkä metsäilman hengittäminen edistää terveyttämme. Luonnossa kannattaa siis virkistäytyä ja luontoa kannattaa suojella – suojelemalla luontoa suojelemme myös itseämme.

Luonnon virikkeitä aisteille ja luovuudelle myös näyttelystä

Suomen luontokeskus Haltian Lataa aivosi luonnossa -näyttely tutustuttaa luonnon terveysvaikutuksiin ja antaa ideoita niistä nauttimiseen aiempaa tietoisemmin. Yhdessä Aivoliitto ry:n ja Folkhälsan rf:n kanssa koottu näyttely on avoinna Haltiassa 30.10.2022 saakka. Näyttelyyn sisältyy myös luontopolku.

Näyttely johdattaa kävijän muun muassa sienestämään, katselemaan mielenmaisemaa, aistimaan luonnon tuoksuja, lähtemään luontopolulle sekä ymmärtämään, miten kokonaisvaltaisesti luonto meitä hellii.

Luonnon rauhoittava ja yhdistävä vaikutus

Luonnossa liikkuessamme tai vain kannolla istuessamme koemme mielihyvää useiden aistien kautta samanaikaisesti: tuoksut, äänet, hiljaisuus, tuulen suhina ja moninaiset värit ja tekstuurit ovat korvaamaton aarreaitta. Mutta oletko tullut ajatelleeksi, että möyrimällä metsässä ja maistelemalla marjoja suoraan varvuista saamme paitsi terveellistä superravintoa, myös mikrobeja elimistöömme tukemaan terveyttämme? Tai että aito yhdessä olemisen tunne voimistuu luonnossa?

Luonto tekee hyvää kaikille, eikä sen vaikutuksista nauttiminen ole kiinni fyysisestä kunnosta – riittää, että luonnossa oleskelee. Yksinkertaiset oivallukset ovat usein tärkeimpiä korjausliikkeitä, joita voimme tehdä oman ja läheistemme hyvinvoinnin lisäämiseksi. Aivojemme ylikuormittumista ehkäisemme parhaiten rauhoittumalla luonnossa. Metsässä tuntee, kuinka huolten paino vähenee hartioilla ja stressin rasittaman sydämen syke laskee. Lapselle antaa suuren lahjan, kun opettaa häntä pienestä pitäen hakemaan voimaa luonnosta. Yhtä lailla lahjan voi antaa aikuiselle.

Hae terveyteen positiivisesti vaikuttavat luontovinkkisi Haltian Lataa aivosi luonnossa -näyttelystä!
Vieraile myös näyttelyyn liittyvällä lähiluontopolulla, Haltian muissa näyttelyissä, luontomyymälässä tai retkivarustevuokraamossa sekä Ravintola Haltiassa.
Suomen luontokeskus Haltia
Portti koko Suomen luontoon
Nuuksiontie 84, Espoo
haltia.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Matkailu