Läsnäolosi luo turvaa


Vakuutusyhtiö Pohjantähti herättelee suomalaisia olemaan läsnä tässä hetkessä. Vakuuttamalla tärkeimpänsä saa mielen päältä pois monta asiaa, joista huolehtiminen vie huomion muualle. 

Ei ole poikkeuksellista, että uppoudumme arjessamme usein ajatuksiimme sen sijaan että olisimme läsnä tässä ja nyt. Huolet, suunnitelmat ja analysointi vetävät herkästi huomion pois siitä, mitä parhaillaan tapahtuu. 

Vakuutusyhtiö Pohjantähden työntekijöille ilmiö on tuttu ja läsnä päivittäisessä elämässä. Miten paljon enemmän voisimmekaan antaa läheisillemme, jos niin suuri osa ajasta ei kuluisi omiin ajatuksiin keskittyneenä? 

”Vaikka ajatusten harhaileminen ei ole mikään uusi ilmiö, älypuhelinten ja sosiaalisen median myötä hetkessä eläminen ja oleminen on nyt kenties vaikeampaa kuin koskaan. Herättääksemme tähän sekä itsemme että muut suomalaiset, päätimme keväällä 2021 toteuttaa mainoselokuvan läsnäolon ja poissaolon välisestä köydenvedosta”, kertoo Pohjantähden markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jenni Niiranen. 

Tutkimusten mukaan jatkuva ajatuksiin uppoaminen vaikuttaa meidän hyvinvointiimme, jopa mielenterveyteemme. Jos mieli on muualla, meiltä voi mennä ohi monta ainutlaatuista tilannetta. 

Pohjantähti halusi mainoselokuvalla nostaa esiin myös sitä, että nykyhetkeen keskittyminen on lisäksi tapa välittää niistä kaikkein tärkeimmistä. 

Tärkeimpien turvaamisella mielenrauhaa 

Me suomalaiset olemme valtavan tunnollisia vakuuttamaan omaisuuttamme. Yleisimpien vakuutusten kärkikaksikko on selvä vuodesta toiseen: pistämme rahaa kodin ja auton vakuuttamiseen. 

”Jos taas ihmisiltä kysytään heidän elämänsä tärkeimpiä asioita, useimmat mainitsevat terveyden, perheen ja turvallisuuden.

Ristiriitaistako? Näin voisi joku sanoa”, Niiranen huomauttaa. 

Vaikka rahalla ei voi ostaa onnea, omaan mielenrauhaan sillä pystyy vaikuttamaan. Kun varaudut vakuutuksilla sairauksiin, tapaturmiin, työttömyyteen ja jopa kuolemaan, varmistat, että sinun ja tärkeimpiesi arki on turvattu yllättävissäkin tilanteissa. 

Samalla harteilta putoaa melkoinen taakka, josta huolehtiminen vie pois tästä hetkestä. 

 

Katso Pohjantähden mainoselokuva ”Läsnäolo vs. poissaolo”: https://www.pohjantahti.fi/ turvaatarkeimmat/ 

Jaa tämä artikkeli


Perhe