Lasitetulla kesähuoneella lisäviihtyvyyttä asumiseen


Yhä useampi omakoti- tai rivitaloasuja lisää kotiinsa lasitetun kesähuoneen. Hyvällä suunnittelulla kesähuoneelle on käyttöä aikaisesta keväästä jopa alkutalveen asti.

Jokainen suomalainen osaa kuvitella, millaista on vilvoitella saunan jälkeen lasitetulla kuistilla, jonne kolea kevättuuli ei pääse. Tai miltä tuntuu tunnelmoida lyhtyjen ja kynttilöiden valossa lasikuistilla syysillan hämärässä, kuitenkin samalla kodin lämmössä ja turvassa.

Kuisteja ja verantoja lasittavat yritykset elävät tähän aikaan vuodesta korkeasuhdannetta. ”Myös meillä Alumasi Oy:ssä on voimakas sesonki juuri nyt”, toteaa Niko Lehtonen. 

”Toimitusaikamme näin keväällä on 1-2 kuukautta, mutta teemme kyllä töitä vuoden ympäri. Hiljaisin aika on yleensä alkuvuodesta.”

Helsinkilänen Alumasi Oy tekee lasitusasennuksia koko Uudenmaan alueella. Lisäksi yrityksellä on lasitustuotteiden jälleenmyyntiä koko maahan.

Routimaton alusta perusvaatimuksena

”Lasitetun kuistin suunnittelussa tärkein asia toiminnallisuuden kannalta on routimaton alusta,” toteaa Lehtonen. 

”Routimaton alusta takaa tuotteelle parhaan toimivuuden.” 

”Viihtyvyyden kannalta kannattaa miettiä, mihin tilaa tullaan käyttämään. Tarvitaanko tilaa suurelle ruokapöydälle? Entä lämmityslaitteille? Myös ilmansuunnat vaikuttavat – vaikkapa länteen suuntautuva kesähuone pysyy lämpimänä pitkälle syksyyn, vuodesta riippuen joskus jopa alkutalveen asti.”

”Kannattaa ottaa ajoissa yhteys asiansa osaavaan urakoitsijaan”, painottaa Lehtonen. 

”Verkkosivuilla jokainen yritys antaa itsestään positiivisen kuvan, mutta huomio kannattaa kiinnittää esimerkiksi yrityksen ikään. Pitkä ikä kertoo onnistuneista projekteista ja tyytyväisistä asiakkaista. Asiakaskokemuksia voi myös googlata yrityksen nimellä.”

Alumasi Oy:n Masi-lasiterasseja on valmistettu jo vuodesta 1992. Lehtosen mukaan yrityksen vahvuus on paitsi osaamisessa, myös alkuperässä: Alumasissa panostetaan kotimaisiin tuotteisiin jotka on suunniteltu kotimaisiin oloihin. Yrityksen käyttämät alumiinirungot ovat kevyitä ja huoltovapaita, ja materiaaleille saa aina 5 vuoden takuun, työlle 2 vuoden.

”Ja kun meihin ottaa riittävän ajoissa yhteyden, asiakas säästää aina sekä aikaa että selvää rahaa”, vakuuttaa Lehtonen. 

Lisätiedot: www.alumasi.fi

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus Piha ja puutarha