Lasertyöstön huippuosaaja Veslatec etsii asiakkaalle parhaita ratkaisuja


Suomalainen haastavaan lasertyöstöön keskittynyt Veslatec erottuu kilpailijoista asiantuntijuudella ja tarkkuudella. Vaativat projektit nähdään yrityksessä kiinnostavina haasteina. 

Veslatec on erikoistunut toteuttamaan esimerkiksi mittatarkkuudeltaan erityisen vaativia kappaleita. Tyypillinen asiakkaan toimeksianto voi sisältää kokonaisuuden erilaisia työvaiheita kuten laserleikkausta ja hitsausta, sekä erilaisten materiaalien työstöä.

Yrityksen voimavarana on kyky toimittaa kappaleita lääkeinstrumenttiteollisuudesta isompaan konerakennukseen. Yritys pystyy yhtä lailla toimittamaan yksittäisiä osia tai isoja sarjoja. Itse Veslateciläiset kuvaavat, että heidän työstämiään osia on käytössä maalla, merellä ja ilmassa – jopa avaruudessa, satelliittien osina. 

Veslatecin menestyksen ytimessä on pyrkimys palvella asiakkaita haastamalla, parantamalla ja järkeistämällä sekä tekemällä prosesseista yhä kilpailukykyisempiä.  

”Kehitämme valmistettavuutta, pyrimme viemään tuotteita pidemmälle tai keksimään fiksumpia ratkaisuja”, kuvailee toimitusjohtaja Tom Bergström.

Yritys saa kiitosta myös nopeasta ja mutkattomasta toiminnasta. Pienessä organisaatiossa pikaisten ratkaisujen tekeminen asiakkaalle on mahdollista.

Omaa tuotekehitystä ajan hermolla

Veslatecille on tärkeää säilyä ratkaisukeskeisenä haasteiden edessä.

”Me pidämme haasteista, ne ovat meille kiinnostavia ja kehittäviä, eivät ongelmia”, Bergström kertoo. 

Alihankinnan lisäksi Veslatec tekee omaa tuotekehitystä, mikä on osoittautunut yhdeksi hyväksi tavaksi reagoida nopeasti esille nouseviin haasteisiin. 

”Haluamme pysyä ajan hermolla”, Bergström toteaa. 

Hyvä esimerkki yrityksen filosofista on sen suunnittelema polkaistava käsidesiautomaatti, joka syntyi koronakriisin motivoimana. Automaatti varmistaa, että käsidesi ei jää käyttämättä sen takia, että pumppupulloon ei haluta koskea. 

”Alihankinta ja oma tuotekehitys kulkevat hyvin rinnakkain ja mahdollistavat monipuolisen toiminnan kehittämisen”, Bergström summaa.

Jaa tämä artikkeli


Bisnes