Landis+Gyr lisää älyä sähköverkkoon


Sähkön jakeluhäiriöt tai käytön ennakoimattomat vaihtelut vähenevät, jos muuntopiiriin lisätään älykkäitä toimintoja. Landis+Gyrin kattava Grid Edge -tuotekokonaisuus käsittää digitalisointi-ja data-analytiikkaratkaisuita, joilla tuetaan verkkoyhtiöiden toimintaa nyt ja tulevaisuudessa. 

Landis+Gyr on energiamittauksiin ja energianhallintaratkaisuihin erikoistunut maailmanlaajuinen yritys, jonka Pohjoismaita ja Baltiaa ohjaava yksikkö toimii Suomessa. Landis+Gyrin ensisijaisia asiakkaita ovat jakeluverkkoyhtiöt, joille yritys tuottaa erilaisia mittareita, kommunikaatioratkaisuita, tietojärjestelmiä sekä kokonaispalveluita. Toiminnan ydin on auttaa asiakasta keskittymään olennaiseen eli toimintansa sisältöön ja loppuasiakkaiden palveluiden kehittämiseen. 

Digitalisoituvassa maailmassa kaivataan yhä enemmän energiaa. Esimerkiksi liikenteen vihreä siirtymä asettaa odotuksia sähkön saatavuudelle. Samaan aikaan tulevaisuuden energiaverkko rakentuu aiempaa hajautuneemmasta energiantuotannosta, kun uusiutuvan energian määrä verkossa kasvaa. Kaikki tämä vaatii verkoilta tehokkuutta sekä kykyä kulutuksen optimointiin ja kysynnän joustoon. 

– Landis+Gyrin Grid Edge -tuotekokonaisuus käsittää digitalisointi- ja data-analytiikkaratkaisuita tukemaan verkkoyhtiöiden toimintaa. Se parantaa jakeluverkon tilan näkyvyyttä ja hallintaa sekä tarjoaa data-analytiikkapalveluita tulevaisuuden ennakointiin, sanoo tuotepäällikkö Sami Haapamäki. 

Grid Edge-teknologia mahdollistaa myös älyn hajauttamisen liittymäpisteeseen tai muuntamolle tavoitteena ratkaista mahdolliset ongelmat paikallisesti ja minimoida ennakoimattomaan käyttömäärän kasvuun liittyvä haitta. Samalla saadaan uusia työkaluja investointien tarkempaan kohdentamiseen ja ajoittamiseen. 

– Grid Edge -teknologialla tavallaan poistetaan tuleva päänsärky ennen kuin se ehtii iskeä. Tavalliselle kuluttajalle se näkyy tasaisena palvelun laatuna ja häiriöttömänä sähkötoimituksena. 

Ota yhteyttä: www.landisgyr.fi/contact 

Jaa tämä artikkeli


Teknologia- ja Teollisuusratkaisut